ΑρχικήUpdatesSamsung: Επταετείς ενημερώσεις OS για τις νέες AI smart TVs

Samsung: Επταετείς ενημερώσεις OS για τις νέες AI smart TVs

Η Samsung λέει ότι οι νέες της AI smart τηλεοράσεις (TVs) θα λαμβάνουν ενημερώσεις για επτά χρόνια, για το λειτουργικό σύστημα Tizen. Αυτή η κίνηση φαίνεται να είναι μια προσπάθεια του δημοφιλούς κατασκευαστή να αποκρούσει τον ανταγωνισμό από κινεζικές εταιρείες. Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Suwon Campus της Samsung Electronics και θα εφαρμοστεί σε μοντέλα τηλεοράσεων που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο του 2024 (και επερχόμενα), καθώς και σε ορισμένα προϊόντα που κυκλοφόρησαν το 2023.

Samsung AI smart TVs

Η ανακοίνωση για τις επταετείς ενημερώσεις είναι μια σημαντική βελτίωση, αν λάβουμε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή η Samsung αντιμετωπίζει διάφορα σφάλματα χωρίς να αναβαθμίσει το ίδιο το λειτουργικό σύστημα Tizen.

Δείτε επίσης: Samsung: Η ενημέρωση One UI 7 φέρνει εικονίδια και λειτουργίες που θυμίζουν iOS

Η Samsung εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος πωλητής έξυπνων τηλεοράσεων στον κόσμο, αλλά η ηγετική της θέση έχει αρχίσει να αμφισβητείται από κινεζικές εταιρείες όπως η Hisense και η TCL. Έρευνα από την εταιρεία αναλύσεων Omdia διαπίστωσε ότι η Samsung είχε μερίδιο σχεδόν 29% στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό δείχνει πτώση περισσότερο από 2% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Από την άλλη μεριά, η TCL και η Hisense έκλεισαν με 12,1% και 10% αντίστοιχα.

«Με την επταετή δωρεάν αναβάθμιση του Tizen στις AI smart TVs, θα διευρύνουμε το χάσμα στο μερίδιο αγοράς με τις κινεζικές εταιρείες», δήλωσε ο Yong Seok-Yoon, πρόεδρος του τμήματος Visual Display Business της Samsung Electronic.

Δείτε επίσης: Το Galaxy Tab S10 αποτελεί ένα τολμηρό βήμα για τη Samsung

Τα ακριβή μοντέλα που θα επωφεληθούν από τις εκτεταμένες ενημερώσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Η Samsung έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση τον Ιανουάριο σχετικά με τη σειρά smartphone Galaxy S24, δεσμευόμενη να παρέχει ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος, καθώς και ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Samsung προσπαθεί να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων και αυτή η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή της για την παροχή κορυφαίων προϊόντων στους πελάτες της. Παρέχοντας μακροπρόθεσμη υποστήριξη λογισμικού για το Tizen OS, η Samsung ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της και δείχνει ότι εκτιμά την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών.

Δείτε επίσης: Η Samsung αποκτά AI startup για πιο προσωπoποιημένο Galaxy AI

Επιπλέον, η απόφαση της Samsung ευθυγραμμίζεται με την εστίαση της εταιρείας στη βιωσιμότητα και τη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Παρέχοντας ενημερώσεις λογισμικού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις τηλεοράσεις τους περισσότερο καιρό χωρίς να χρειάζεται να τις αναβαθμίσουν ή να τις αντικαταστήσουν, μειώνοντας έτσι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS