ΑρχικήinetZuckerberg: Η κυβέρνηση Biden πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για COVID-19

Zuckerberg: Η κυβέρνηση Biden πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για COVID-19

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, αποκάλυψε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden τον πίεσαν ώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στην εταιρεία του (Facebook, Instagram, WhatsApp) να λογοκρίνουν το περιεχόμενο που σχετιζόταν με τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Zuckerberg Biden COVID-19 Meta λογοκρίνει

Σε χθεσινή επιστολή, ο Zuckerberg είπε στη δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε νωρίτερα για αυτήν την κατάσταση, καθώς και για το γεγονός ότι υπέκυψε σε αυτή την πίεση. Συμπλήρωσε ότι δεν θα το ξαναέκανε, αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο.

Δείτε επίσης: Huang και Zuckerberg αντάλλαξαν σακάκια στο SIGGRAPH 2024

«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικά με τον COVID-19, όπως χιούμορ και σάτιρα. Εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση όταν δεν συμφωνούσαμε», έγραψε ο Zuckerberg στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε από την Επιτροπή Δικαιοσύνης στη σελίδα της στο Facebook.

«Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς με αυτό», συνέχισε. «Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που δεν θα κάναμε σήμερα».

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Στο μέλλον οι content creators θα χρησιμοποιούν AI κλώνους τους

Η επιστολή απευθυνόταν στον Jim Jordan, τον πρόεδρο της επιτροπής. Στην ανάρτησή της στο Facebook, η επιτροπή χαρακτήρισε την επιστολή «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου» και είπε ότι ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι «το Facebook λογοκρίνει τους Αμερικανούς».

Το θέμα της λογοκρισίας και της ελευθερίας του λόγου στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν ένα επίμαχο θέμα, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ενώ η διασφάλιση της διάδοσης ακριβών πληροφοριών στο κοινό είναι ζωτικής σημασίας, είχαν εκφραστεί ανησυχίες για πιθανή υπερβολή από κυβερνητικούς αξιωματούχους στον έλεγχο του διαδικτυακού περιεχομένου.

Αυτό το περιστατικό με τη Meta υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την εξισορρόπηση της ευθύνης τους να ρυθμίζουν την επιβλαβή παραπληροφόρηση με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Η πίεση από κυβερνητικούς αξιωματούχους θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση το επίπεδο επιρροής που ασκούν σε αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς.

Δείτε επίσης: Ο Joe Biden απαγορεύει τη χρήση Kaspersky software στις ΗΠΑ

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει μια απόσταση από τα πολιτικά, ο Zuckerberg ξεκαθάρισε στην ίδια επιστολή ότι δεν θα στηρίξει οικονομικά την εκλογική υποδομή στις φετινές προεδρικές εκλογές, ώστε «να μην παίξει ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS