ΑρχικήSecurityU.S. Marshals Service (USMS): Αρνείται ότι παραβιάστηκε από την Hunters International

U.S. Marshals Service (USMS): Αρνείται ότι παραβιάστηκε από την Hunters International

Η U.S. Marshals Service (USMS) αρνείται ότι τα συστήματά της παραβιάστηκαν από τη ransomware συμμορία Hunters International, η οποία καταχώρισε την υπηρεσία ως νέο θύμα στον ιστότοπό για διαρροή δεδομένων που διατηρεί στο dark web.

U.S. Marshals Service (USMS): παραβίαση Hunters International

Η USMS γνωρίζει τους ισχυρισμούς και έχει αξιολογήσει το υλικό που δημοσιεύτηκε στο dark web, το οποίο δεν φαίνεται να προέρχεται από κανένα νέο ή άγνωστο περιστατικό“, φέρεται να είπε ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στο BleepingComputer.

Ενώ η ομάδα ransomware δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κλεμμένα έγγραφα, έχει συμπεριλάβει thumbnail screenshots ορισμένων αρχείων στην καταχώριση USMS, ως αποδεικτικό στοιχείο για την παραβίαση.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες για την υποτιθέμενη διαρροή, αλλά λέγεται ότι το υλικό που δημοσίευσε η Hunters International περιλαμβάνει τα ίδια δεδομένα με αυτά που τέθηκαν προς πώληση τον Μάρτιο του 2023 σε ένα ρωσόφωνο hacking forum.

Δείτε επίσης: Young Consulting: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 950,000 άτομα

Το 2023, ένας επιτιθέμενος ονόματι «Tronic» ισχυρίστηκε ότι τα κλεμμένα αρχεία περιείχαν αντίγραφα διαβατηρίων και ταυτότητας, εναέρια πλάνα και φωτογραφίες στρατιωτικών βάσεων και άλλων περιοχών υψηλής ασφάλειας. Επίσης, υπήρχαν λεπτομέρειες για υποκλοπές και παρακολούθηση πολιτών, πληροφορίες για καταδίκους, αρχηγούς συμμοριών και καρτέλ. Τέλος, ορισμένα αρχεία είχαν επισημανθεί ως ΑΠΟΡΡΗΤΑ ή ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ.

Δεν είναι σαφές εάν ο αρχικός πωλητής συνδέεται με την Hunters International ή εάν η συμμορία ransomware αγόρασε τα δεδομένα στο παρελθόν και προσπαθεί να τα μεταπωλήσει.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2023, η USMS επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών μετά από επίθεση ransomware.

Η Hunters International είναι μια επιχείρηση ransomware που εμφανίστηκε στα τέλη του 2023 και επισημάνθηκε ως πιθανή μετονομασία του Hive. Μερικά από τα πιο σημαντικά θύματά της (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ίδιων των hackers) φαίνεται να είναι η Hoya, ο εργολάβος του Ναυτικού των ΗΠΑ Austal USA και η Integris Health.

Δείτε επίσης: Η IntelBroker ισχυρίζεται ότι παραβίασε τις εσωτερικές επικοινωνίες της AMD

U.S. Marshals Service (USMS): Αρνείται ότι παραβιάστηκε από την Hunters International

Μέχρι στιγμής, οι χειριστές της Hunters International έχουν στοχεύσει εταιρείες όλων των μεγεθών, με τα λύτρα να κυμαίνονται από εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος του οργανισμού. Από την αρχή του έτους, έχουν αναλάβει την ευθύνη για 157 επιθέσεις εναντίον διαφόρων οργανισμών παγκοσμίως.

Είτε πρόκειται για μια νέα παραβίαση είτε όχι, το περιστατικό με τη U.S. Marshals Service (USMS) χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της συνεχούς απειλής των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και της σημασίας της προληπτικής δράσης για την αποτροπή τους. Λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και μένοντας ενημερωμένοι για τις αναδυόμενες απειλές, οι οργανισμοί μπορούν να προστατευθούν καλύτερα από πιθανές παραβιάσεις και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο εάν συμβεί κάτι τέτοιο. 

Δείτε επίσης: Patelco: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις οντότητες, είτε κυβερνητικές υπηρεσίες είτε ιδιωτικές εταιρείες, να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να επενδύουν συνεχώς σε ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS