ΑρχικήinetΗ Notion φεύγει από τη Ρωσία - Κλείνουν accounts το Σεπτέμβριο

Η Notion φεύγει από τη Ρωσία – Κλείνουν accounts το Σεπτέμβριο

Η Notion Labs ανακοίνωσε την έξοδό της από τη Ρωσία (ρωσική αγορά) και κλείνει όλους τους σταθμούς εργασίας και τους λογαριασμούς που συνδέονται με χρήστες στη χώρα.

Notion Ρωσία

Σε ανακοίνωσή της, η Notion αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη λόγω των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους παρόχους υπηρεσιών λογισμικού.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εισαγάγει περιορισμούς που απαγορεύουν την πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα λογισμικού και υπηρεσίες, σε οποιοδήποτε άτομο στη Ρωσία… Λόγω αυτών των περιορισμών, από τις 9 Σεπτεμβρίου 2024, η Notion δεν θα παρέχει πλέον πρόσβαση στην πλατφόρμα της σε χρήστες που βρίσκονται στη Ρωσία“.

Δείτε επίσης: Apple: Καταργεί τις εφαρμογές VPN από το ρώσικο App Store

Το Notion είναι ένα δημοφιλές εργαλείο παραγωγικότητας που συνδυάζει τη λήψη σημειώσεων, τη δημιουργία εγγράφων, τη διαχείριση εργασιών και διάφορα εργαλεία συνεργασίας σε μια ενιαία πλατφόρμα. Από την αρχή του έτους, το Notion χρησιμοποιείται από πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η Notion θα διαγράψει τώρα όλους τους λογαριασμούς που βασίζονται στη Ρωσία, δίνοντας στους χρήστες προθεσμία έως τις 8 Σεπτεμβρίου για να εξαγάγουν τα δεδομένα τους. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα υπάρχει πρόσβαση στους λογαριασμούς ούτε θα είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τη Notion.

Η Notion παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής περιεχομένου ή ολόκληρων workspaces.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ διακόπτουν AI bot farm, που προωθούσε ρωσική προπαγάνδα στο X

Είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην εξαγωγή στο Enterprise workspace, αν οι διαχειριστές έχουν απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή για να διατηρήσουν τα δεδομένα εμπιστευτικά. Εάν συμβαίνει αυτό, οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξαγωγής.

Επίσης, σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων αρχείων, η Notion μπορεί να στείλει ένα email με σύνδεσμο λήψης, αντί να γίνει λήψη απευθείας από την πλατφόρμα.

Η Notion διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες workspace που δεν εδρεύουν στη Ρωσία αλλά συνεργάζονται με Ρώσους χρήστες, δεν θα επηρεαστούν. Ωστόσο, οι συνεργάτες τους με έδρα τη Ρωσία δεν θα έχουν πρόσβαση μετά την καθορισμένη προθεσμία.

Οι επηρεασμένοι χρήστες έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις μέσω email για το επερχόμενο κλείσιμο των λογαριασμών τους.

Δείτε επίσης: Στρατιωτικός της ADF κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Αυτή η είδηση ​​έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των κυβερνητικών περιορισμών στις εταιρείες τεχνολογίας και την ικανότητά τους να λειτουργούν παγκοσμίως.

Οι εταιρείες αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των κυβερνήσεων ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσουν από μια χώρα και να χάσουν πελάτες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS