ΑρχικήSecurityPark’N Fly: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1 εκατ. πελάτες

Park’N Fly: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1 εκατ. πελάτες

Η Park’N Fly προειδοποιεί για μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 1 εκατομμύριο πελάτες στον Καναδά. Hackers παραβίασαν το δίκτυο της εταιρείας και έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες και πληροφορίες λογαριασμού των πελατών.

Park’N Fly παραβίαση δεδομένων

Οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τα δίκτυα Park’N Fly μέσω κλεμμένων credentials VPN στα μέσα Ιουλίου. Την 1η Αυγούστου, η εταιρεία διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρχε πρόσβαση και σε πληροφορίες πελατών.

Η Park’N Fly ανακάλυψε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος είχε πρόσβαση στο δίκτυό μας μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης VPN“, αναφέρει η ειδοποίηση που στάλθηκε στους πελάτες. “Με βάση την έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι η μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα έλαβε χώρα μεταξύ 11 Ιουλίου και 13 Ιουλίου 2024. Την 1η Αυγούστου 2024, διαπιστώσαμε ότι ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία πιθανότατα επηρεάστηκαν από το συμβάν”.

Δείτε επίσης: Young Consulting: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 950,000 άτομα

Η Park’N Fly είναι ένας μεγάλος πάροχος υπηρεσιών στάθμευσης κοντά σε αεροδρόμια στον Καναδά, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ένα βολικό μέρος για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Οι πληροφορίες που έχουν εκτεθεί περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα, διευθύνσεις email, φυσικές διευθύνσεις, αριθμό αεροπλάνου και αριθμούς CAA.

Η Park’N Fly λέει ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί οικονομικά στοιχεία ή πληροφορίες πληρωμών.

Τα επηρεαζόμενα συστήματα αποκαταστάθηκαν πλήρως εντός πέντε ημερών και η εταιρεία έχει εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη των πληροφοριών των χρηστών στο μέλλον.

Αν και λυπούμαστε βαθύτατα για την οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το περιστατικό, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιότιμους πελάτες και συνεργάτες μας ότι λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τις πληροφορίες τους“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Park’N Fly, Carlo Marrello.

Δείτε επίσης: Patelco: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφάνεια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ακεραιότητα των συστημάτων μας“.

Η Park’N Fly προειδοποιεί τους επηρεαζόμενους πελάτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς μια παραβίαση δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε επιθέσεις phishing και άλλες απάτες εναντίον των θυμάτων.

Αυτή η παραβίαση χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι κανένας οργανισμός δεν έχει ανοσία σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας, οι εταιρείες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στα μέτρα κυβερνοασφάλειας για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών.

Δείτε επίσης: CannonDesign: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για τα άτομα να εφαρμόζουν βασικές πρακτικές ασφαλείας, αλλάζοντας τακτικά κωδικούς πρόσβασης, παρακολουθώντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς και προσέχοντας ύποπτα email ή μηνύματα που ζητούν προσωπικές πληροφορίες. Είναι σημαντικό τόσο οι οργανισμοί όσο και τα άτομα να συνεργάζονται για τον μετριασμό των κινδύνων και των επιπτώσεων των παραβιάσεων δεδομένων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS