ΑρχικήinetApple: Απολύει 100 υπαλλήλους από Apple Books και Apple News

Apple: Απολύει 100 υπαλλήλους από Apple Books και Apple News

Στο πλαίσιο μιας «αλλαγής προτεραιοτήτων», η Apple προχώρησε σε περικοπές στο εργατικό δυναμικό του τμήματος Υπηρεσιών υπό την ηγεσία του ανώτερου αντιπρόεδρου Eddy Cue, σύμφωνα με το Bloomberg.

απολύσεις apple

Οι υπάλληλοι που επηρεάστηκαν από αυτές τις περικοπές έχουν λάβει προθεσμία 60 ημερών για να εξασφαλίσουν μια νέα θέση στην Apple πριν από την εφαρμογή της απόλυσης τους.

Το εύρος των απολύσεων έχει επεκταθεί πέρα από μία μόνο ομάδα, με υπαλλήλους από διάφορα τμήματα να βιώνουν τις συνέπειες της ξεκάθαρης προσπάθειας της Apple για βελτιστοποίηση του κόστους. Οι απολύσεις επηρέασαν κυρίως τις ομάδες της εφαρμογής Apple Books και του Apple Bookstore, αλλά και την ομάδα του Apple News. Αυτό σηματοδοτεί τον τέταρτο γύρο μείωσης του προσωπικού για την εταιρεία εντός του 2024.

Δείτε επίσης: Η IBM κλείνει το R&D τμήμα της στην Κίνα – Απολύσεις υπαλλήλων

Σύμφωνα με το report, οι πρόσφατες απολύσεις υποδηλώνουν ότι τα Apple Books έχουν χάσει τη σημασία τους για την εταιρεία, η οποία δεν τα θεωρεί πλέον κεντρικό στοιχείο της σειράς υπηρεσιών της. Παρ’ όλα αυτά, αναμένεται ότι η εφαρμογή Books θα αποκτήσει νέες δυνατότητες σταδιακά. Όσον αφορά το Apple News, οι απολύσεις φαίνεται να οφείλονται, στο ότι δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την Apple.

Το τμήμα Υπηρεσιών υπήρξε καθοριστικός παράγοντα ανάπτυξης για την εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 22% των πωλήσεων της Apple, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση από λιγότερο από 10% πριν από μια δεκαετία.

Η σημασία του τμήματος Υπηρεσιών ήταν ιδιαίτερα εμφανής κατά τις περιόδους πιο αργών πωλήσεων συσκευών, καθώς συνέβαλε στην ενίσχυση της οικονομικής απόδοσης της Apple. Ωστόσο, η τελευταία κίνηση υποδεικνύει ότι ακόμη και τα τμήματα με υψηλές επιδόσεις δεν είναι απαλλαγμένα από τις αναγκαίες διαδικασίες αναδιάρθρωσης.

Αυτές οι απολύσεις έρχονται μετά από προηγούμενες μειώσεις προσωπικού στην Apple φέτος, οι οποίες περιλάμβαναν το κλείσιμο του φιλόδοξου έργου self-driving αυτοκινήτου και την παύση μιας πρωτοβουλίας για οθόνες microLED. Επιπλέον, η εταιρεία διέλυσε μια ομάδα με έδρα το Σαν Ντιέγκο.

apple απολύσεις

Διαβάστε ακόμη: Απολύσεις στην Ultraleap – Ζητείται νέος αγοραστής για το τμήμα hand-tracking

Η προσέγγιση της Apple στις απολύσεις υπήρξε πιο μετρημένη σε σύγκριση με άλλες εταιρείες της Silicon Valley. Η Cisco Systems ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του προσωπικού της κατά περίπου 7%, ενώ η Intel προγραμματίζει την απομάκρυνση πάνω από το 15% του εργατικού της δυναμικού. Αυτές οι εκτεταμένες περικοπές σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες αποδίδονται κυρίως στην επιβράδυνση της ανάπτυξης και στη εστίαση προς την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS