ΑρχικήinetPixel 9: Ξεκλειδώνοντας το Bootloader χάνετε μερικές AI λειτουργίες

Pixel 9: Ξεκλειδώνοντας το Bootloader χάνετε μερικές AI λειτουργίες

Τα πιο πρόσφατα Pixel 9 smartphones της Google διαθέτουν καλύτερες κάμερες, βελτιωμένους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, περισσότερη μνήμη RAM και άλλες hardware αναβαθμίσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Pixel bootloader

Ωστόσο, ορισμένα από τα κύρια σημεία πώλησης των νέων smartphone της σειράς Pixel 9 είναι οι καινοτόμες δυνατότητές τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Τώρα που έχει ξεκινήσει πλέον η αποστολή των Google Pixel 9, ορισμένοι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι μερικές από τις AI δυνατότητες σταματούν να λειτουργούν εάν ξεκλειδωθεί το bootloader του τηλεφώνου.

Δείτε επίσης: Το Google Photos θα κυκλοφορήσει νέα φίλτρα για καλύτερη πλοήγηση στη βιβλιοθήκη

Όταν ξεκλειδώνεται το bootloader του Google Pixel 9 ή κάποιας Android συσκευής, ανοίγεται ένας κόσμος δυνατοτήτων. Από την ενεργοποίηση της πρόσβασης root για τη χρήση εφαρμογών και mods με εντυπωσιακές δυνατότητες, μέχρι τη δημιουργία ενός αντιγράφου του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας που σας επιτρέπει να την ανακτήσετε εύκολα σε περίπτωση καταστροφής του λογισμικού. Επιπλέον, διευκολύνει την εγκατάσταση ROMs, είτε πρόκειται για επίσημες είτε για προσαρμοσμένες εκδόσεις. Ωστόσο, όσοι έχουν εμπειρία με το θέμα γνωρίζουν ότι το ξεκλείδωμα του bootloader απενεργοποιεί κάποιες δυνατότητες, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να λάβετε επίσημες ενημερώσεις μέσω OTA ή να χρησιμοποιήσετε ορισμένες τραπεζικές εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Google: Τερματίζει το Google Play Security Reward Program (GPSRP)

Η νέα δυνατότητα Pixel Screenshots, σας επιτρέπει να καταγράφετε στιγμιότυπα που αναλύονται από το Gemini Nano AI της Google στο ίδιο τηλέφωνο και αποθηκεύονται σε έναν κατάλογο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναζητάτε πληροφορίες από τη Google για πράγματα που έχετε αποθηκεύσει πριν από ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Δεν έχει σημασία αν έχετε κάνει rooting τη συσκευή σας: αν το bootloader είναι ξεκλείδωτο, η εφαρμογή δεν θα εμφανίσει την οθόνη που δείχνει ότι προσπαθεί να κατεβάσει μοντέλα.

google pixel 9

Χρήστες έχουν αναφέρει ότι άλλες επηρεαζόμενες εφαρμογές του Google Pixel 9 περιλαμβάνουν το AI Weather Report, το Call Notes (που δημιουργεί κείμενα συνοπτικών σημειώσεων κλήσεων), και το Pixel Studio, μια νέα εφαρμογή δημιουργίας εικόνας.

Ορισμένοι χρήστες έχουν καταφέρει να κάνουν κάποιες από αυτές τις εφαρμογές να λειτουργούν σε συσκευές με ξεκλείδωτο και rootαρισμένο bootloader, χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη Canary έκδοση του Magisk, μαζί με αρκετά επιπλέον modules. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η λειτουργία Pixel Screenshots φαίνεται να δουλεύει μόνο σε συσκευές με κλειδωμένο bootloader.

Οι χρήστες είναι πιθανό να ανακαλύψουν περισσότερες λύσεις στο μέλλον. Ωστόσο, αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια αυξανόμενη σειρά παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ότι, αν και το Android διαθέτει έναν πυρήνα ανοιχτού κώδικα, πολλές από τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που προσφέρονται στα περισσότερα τηλέφωνα Android αφορούν αποκλειστικά λύσεις κλειστού κώδικα.

Αυτές οι λύσεις δεν αλληλεπιδρούν πάντα ομαλά με συσκευές που διαθέτουν ξεκλείδωτο ή rootαρισμένο bootloader, κάτι που ισχύει τόσο για τα τηλέφωνα Google Pixel όσο και για πολλές άλλες συσκευές.

Pixel Google

Δείτε επίσης: Quick Share Google: Θα λάβει ενημέρωση drag-and-drop;

Αντικειμενικά, το ξεκλείδωμα του bootloader του Pixel 9 ή οποιουδήποτε Android τηλεφώνου μπορεί να το καθιστά πιο ευάλωτο σε ορισμένες απειλές ασφαλείας. Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να εγκαταστήσουν προσαρμοσμένα εργαλεία αποκατάστασης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή την αποκατάσταση της συσκευής τους, καθώς και για την εγκατάσταση λογισμικού που τροποποιεί τη λειτουργία της συσκευής με τρόπους που κανονικά δεν υποστηρίζονται. Εν ολίγοις, σας δίνει περισσότερο έλεγχο πάνω στη συσκευή σας.

Πηγή: liliputing.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS