ΑρχικήUpdatesΟ λόγος για τον οποίο αξίζει να περιμένουμε το iPhone 17!

Ο λόγος για τον οποίο αξίζει να περιμένουμε το iPhone 17!

Εάν δεν αναβαθμίζετε το iPhone σας κάθε χρόνο και σκέφτεστε να αγοράσετε το iPhone 16, ένας χρήστης με ισχυρό ιστορικό μόλις παρουσίασε έναν πειστικό λόγο για να περιμένετε το iPhone 17.

iphone 17

Σύμφωνα με ανάρτησή τους στο Weibo, το iPhone 17 θα διαθέτει 12 GB RAM, υπερβαίνοντας τα 8 GB της σειράς iPhone 16. Αυτό αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη κατά τη χρήση των λειτουργιών της Apple Intelligence.

Το iPhone 17 θα αποκτήσει 12 GB RAM

Ο χρήστης Weibo, ειδικός στα chip κινητών τηλεφώνων (MPCE), αναφέρει:

Διαβάστε περισσότερα: Το απίστευτο iPhone 17 Slim συρρικνώνεται και τεντώνεται

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone με τεχνητή νοημοσύνη (AI), το iPhone 17 του 2025 μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η εσωτερική μνήμη του φετινού iPhone 16 είναι μόλις 8 GB, με την πλειονότητα των λειτουργιών AI να βασίζεται στο cloud. Αντίθετα, το iPhone 17 του επόμενου έτους διαθέτει 12 GB εσωτερικής μνήμης και προσφέρει περισσότερες εφαρμογές AI απευθείας στη συσκευή.

Η Apple σταδιακά αυξάνει τη μνήμη RAM στα iPhone της. Όλα τα μοντέλα iPhone 14 διαθέτουν 6GB RAM, ανεξαρτήτως αν είναι Pro ή όχι. Για το iPhone 15, τα μοντέλα βασικής έκδοσης και Plus εξοπλίστηκαν με το chip A16 Bionic, το οποίο προήλθε από τα Pro μοντέλα του προηγούμενου έτους, και παρέμειναν με 6GB RAM. Αντίθετα, τα δύο μοντέλα Pro όχι μόνο απέκτησαν το νέο τσιπ A17 Pro, αλλά και η RAM τους αυξήθηκε στα 8GB.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι μόνο τα δύο μοντέλα Pro διαθέτουν την ικανότητα να εκτελούν Apple Intelligence, γεγονός που πιθανόν οφείλεται σε έναν συνδυασμό επεξεργαστικής ισχύος και μνήμης RAM. Αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 αναμένονται με 8GB RAM.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή θα ενισχυθεί το επόμενο έτος

iphone 17

Το MPCE υποστηρίζει ότι η μετάβαση στα 12 GB RAM οφείλεται στο σχέδιο της Apple να ενσωματώσει περισσότερες λειτουργίες Apple Intelligence στη συσκευή, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργίες που εξαρτώνται από την επεξεργασία στο cloud.

Δείτε επίσης: iPhone 17 “Slim”: Όλες οι προβλέψεις για το νέο μοντέλο

Εάν το iPhone 17 μπορεί να εκτελεί περισσότερες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης τοπικά, ενώ άλλα iPhone εξαρτώνται από τους servers Private Cloud Compute (PCC) της Apple, αυτό θα μπορούσε να καθιστά τα μοντέλα του επόμενου έτους σημαντικά πιο γρήγορα στην αξιοποίηση ορισμένων χαρακτηριστικών της Apple Intelligence, προσφέροντας παράλληλα και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο ειδικός στα chip κινητών τηλεφώνων έχει ένα περιορισμένο αλλά αξιόπιστο ιστορικό σχετικά με τα σχέδια chip της Apple. Ήταν οι πρώτοι που αποκάλυψαν ότι ο επεξεργαστής A16 θα ήταν αποκλειστικός για τα δύο μοντέλα iPhone 14 Pro και πιο πρόσφατα ότι η Apple έχει αναπτύξει τα δικά της chip 3nm για τους AI servers της. Αυτό υποδηλώνει ότι η φήμη για τα iPhone του επόμενου έτους να διαθέτουν 12 GB RAM πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Το κατά πόσο αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για την Apple Intelligence είναι περισσότερο θέμα εικασίας. Η διαρροή έχει σαφή αντίκτυπο στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple, αλλά δεν μπορεί να αποσαφηνίσει τους λόγους πίσω από συγκεκριμένες αλλαγές.

Παρόλα αυτά φαίνεται τουλάχιστον μια σταθερή θεωρία που συμφωνεί τόσο με την προτίμηση της Apple για επεξεργασία στη συσκευή, όπου αυτό είναι εφικτό, όσο και με την ισχυρή ένδειξη ότι η RAM είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόδοση του Apple Intelligence.

apple iphone 17

Διαβάστε ακόμη: iPhone 17 Ultra: Θα φέρει την επανάσταση όπως το iPhone X;

Εξαρτάται βέβαια από το πόσο καιρό είστε διατεθειμένοι να περιμένετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Apple Intelligence. Εάν δεν έχετε ήδη ένα iPhone 15 Pro ή Pro Max, θα χρειαστεί να αναβαθμιστείτε φέτος, εκτός αν είστε διατεθειμένοι να περιμένετε άλλους 12 μήνες. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κυκλοφορία του νέου Siri δεν αναμένεται πριν από το επόμενο έτος, η αναμονή μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο ίσως να μην είναι τόσο δύσκολη.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS