ΑρχικήinetΔιαρροή αποκαλύπτει τα προβλήματα του επερχόμενου iPhone 16

Διαρροή αποκαλύπτει τα προβλήματα του επερχόμενου iPhone 16

Η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των νέων iPhone 16 και iPhone 16 Pro πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά οι νέες λεπτομέρειες για το iPhone 17 του επόμενου έτους θέτουν μερικές δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την AI στρατηγική της Apple.

iphone προβλήματα

Πολλές πηγές, όπως ο αναλυτής της εφοδιαστικής αλυσίδας Jeff Pu και ο αξιόπιστος leaker του Weibo “Phone Chip Expert”, έχουν επισημάνει ότι η οικογένεια iPhone 17 που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος θα διαθέτει 12 GB μνήμης RAM, προκειμένου να υποστηρίξει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός ο αριθμός είναι 4 GB μεγαλύτερος από την περιορισμένη μνήμη που θα προσφέρει η επερχόμενη σειρά του επόμενου μήνα.

Δείτε ακόμη: Apple: Εργάζεται στη μείωση της υπερθέρμανσης στο iPhone 16

Αν και η Apple φαίνεται έτοιμη να παρουσιάσει τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro ως τα πρώτα μοντέλα που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, οι περιορισμοί στη μνήμη του επερχόμενου μοντέλου δείχνουν ότι ο Tim Cook και η ομάδα του σκοπεύουν να προωθήσουν σημαντικά την Apple Intelligence, ακόμη κι αν οι υποδομές δεν είναι πλήρως έτοιμες για τοπική επεξεργασία.

Η Apple αναμένεται να εναρμονίσει τις προδιαγραφές των μοντέλων iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro και 16 Pro Max. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του Apple Silicon, με τα βασικά μοντέλα να υστερούν κατά μία γενιά σε σχέση με τα Pro. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν θα ισχύει για την οικογένεια iPhone 16, καθώς η στροφή της Apple προς την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί την ενσωμάτωση του τελευταίου A18 silicon σε όλα τα μοντέλα. Επιπλέον, αναμένονται περισσότερες δυνατότητες GPU στα chipset των δύο Pro μοντέλων σε σύγκριση με τα βασικά.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη μνήμη. Όπου τα μοντέλα βανίλια έχουν αποσταλεί με λιγότερη μνήμη από τα επαγγελματικά μοντέλα (πρόσφατα κατά 25 τοις εκατό), η τρέχουσα σκέψη είναι ότι η σειρά iPhone 16 θα είναι 8 GB και στα τέσσερα μοντέλα. Και για πολλούς παρατηρητές της Apple, αυτή η ποσότητα μνήμης θα είναι πρόβλημα.

Η προτεινόμενη μνήμη 12 GB σε όλη την οικογένεια iPhone 17 θα είναι απαραίτητη για την εκτέλεση ενός σημαντικού όγκου ρουτινών τεχνητής νοημοσύνης στο ακουστικό, γεγονός που σημαίνει ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων θα γίνεται στη συσκευή και όχι στο cloud. Ωστόσο, αυτά τα ακουστικά δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση για 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Apple: Τί να περιμένουμε από το event παρουσίασης του iPhone 16;

Με μόλις 8 GB για κάθε μοντέλο iPhone 16, οι πιο απαιτητικές λειτουργίες του Apple Intelligence θα εκφορτώνονται και θα επεξεργάζονται από τους cloud servers της Apple. Αν και δεν προσφέρει γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η οικογένεια iPhone 16 αναμένεται να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς η Apple επιδιώκει να ανταγωνιστεί την εμπειρία του Android στο iOS.

Παρά τις αναμενόμενες συζητήσεις που θα διεξαχθούν στο The Steve Jobs Theatre για τα επερχόμενα iPhone, τα οποία θεωρούνται τα smartphone AI της Apple, οι προδιαγραφές αποκαλύπτουν μια διαφορετική πραγματικότητα. Τα iPhone θα κυκλοφορήσουν χωρίς ενσωματωμένη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Μόνο μια βασική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο. Όταν φτάσει το πλήρες πακέτο (πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2025) τα κορυφαία iPhone δεν θα διαθέτουν αρκετή μνήμη για να υποστηρίξουν όλες τις υπηρεσίες που ελπίζει η Apple, διατηρώντας παράλληλα την ευαισθησία στο απόρρητο.

apple iphone 16 προβλήματα

Δείτε περισσότερα: Το iPhone 16 Pro θα κατασκευαστεί στην Ινδία;

Η οικογένεια iPhone 16 μπορεί να ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πλήρης ανταγωνιστική απάντηση στην κυριαρχία του Android σε αυτό τον τομέα δεν αναμένεται πριν το 2025.

Πηγή: forbes

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS