ΑρχικήYoutubeWorld Robot Conference 2024: Top ανθρωποειδή ρομπότ

World Robot Conference 2024: Top ανθρωποειδή ρομπότ

Πάνω από 27 διαφορετικά μοντέλα ανθρωποειδών ρομπότ αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στο World Robot Conference 2024 που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα. Το συνέδριο, που διήρκεσε πέντε ημέρες, εστίασε στις τελευταίες εξελίξεις στη ρομποτική και παρουσίασε περισσότερα από 600 καινοτόμα προϊόντα.

Εδώ, θα δούμε μερικά από τα σημαντικά ανθρωποειδή ρομπότ που παρουσιάστηκαν:

Astribot S1

World Robot Conference 2024

Το Astribot S1 είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Stardust Intelligence. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους σε καθημερινές δραστηριότητες. Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει βίντεο που το δείχνουν να εκτελεί εργασίες με λεπτομέρεια, όπως να ξεφλουδίζει με ακρίβεια ένα αγγούρι, να διπλώνει πουκάμισα, να ανοίγει και να σερβίρει κρασί και να μαγειρεύει απλά γεύματα. Στο World Robot Conference 2024, το Astribot S1 μπόρεσε να επιδείξει και τις δεξιότητές του στην καλλιγραφία. Η ικανότητα του Astribot S1 να μιμείται τις ανθρώπινες κινήσεις το ξεχωρίζει από άλλα ρομπότ. Αυτό το ρομπότ είναι μαθητής, μιμητής και πιθανός πρωτοπόρος στη ρομποτική.

Δείτε επίσης: Musashi: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ – οδηγός αυτοκινήτων

Wanda

World Robot Conference 2024

Το ανθρωποειδές ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας UniX AI έχει σχεδιαστεί για την παροχή βοήθειας στις δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των ρούχων ή την προετοιμασία του πρωινού. Για παράδειγμα, το Wanda είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αναγνώρισης λεκέδων και τεχνολογία που το βοηθά να πλένει τα πιάτα. Οι μαγειρικές δεξιότητες του Wanda στην κουζίνα παρουσιάστηκαν και στο World Robot Conference 2024.

NAVIAI

ανθρωποειδή ρομπότ

Το NAVIAI είναι ένα άλλο ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε από το Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center με έδρα την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρομπότ έκανε το ντεμπούτο του στο συνέδριο, όπου έδειξε την ικανότητά του να μιλά, να φτιάχνει τσάι και να παίζει σκάκι. Ζυγίζει 60 κιλά, έχει ύψος 1,65 μέτρα και οι σχεδιαστές του έχουν προσπαθήσει να του δώσουν μια όσο το δυνατόν περισσότερη ανθρώπινη υπόσταση.

Δείτε επίσης: Ex-Robots: Ανθρωποειδή ρομπότ με… συναισθήματα

Optimus

ανθρωποειδή ρομπότ
World Robot Conference 2024: Top ανθρωποειδή ρομπότ

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla έκανε την εμφάνισή του στο παγκόσμιο συνέδριο ρομπότ στο Πεκίνο. Ωστόσο, το ρομπότ βρισκόταν ακίνητο σε μια γυάλινη προθήκη, με τους παρευρισκόμενους να το φωτογραφίζουν. Πρόσφατα, η Tesla άρχισε να προσλαμβάνει άτομα για την εκπαίδευση του ανθρωποειδούς ρομπότ.

Νωρίτερα φέτος, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι δύο ρομπότ Optimus εργάζονταν ήδη αυτόνομα σε ένα από τα εργοστάσια της Tesla.

Ανθρωποειδή ρομπότ

Τα ανθρωποειδή ρομπότ εξελίσσονται όλο και πιο πολύ και αναμένεται ότι θα ενισχύσουν την αλληλεπίδραση ανθρώπου-τεχνολογίας. Στο μέλλον, θα είναι σε θέση να κατανοούν και να ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες συναισθηματικές καταστάσεις πιο αποτελεσματικά, καθιστώντας την επικοινωνία πιο φυσική και άμεση.

Δείτε επίσης: Boston Dynamics: Νέα ηλεκτρική έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas

Επιπλέον, η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψει στα ρομπότ να εκτελούν πιο σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες. Θα μπορούν να μάθουν και να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτονομία τους και την ικανότητά τους να υποστηρίξουν τους ανθρώπους σε διάφορους τομείς, όπως η ιατρική, η εκπαίδευση και η φροντίδα των ηλικιωμένων.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η τεχνολογία των αισθητήρων και των επεξεργαστών θα συνεχίσει να εξελίσσεται, επιτρέποντας στα ανθρωποειδή ρομπότ να αντιλαμβάνονται τον κόσμο με πιο πολύπλοκους και εξελιγμένους τρόπους. Αυτό θα τα καταστήσει πιο αποτελεσματικά στην προσαρμογή στο περιβάλλον τους και στην εκτέλεση εργασιών που απαιτούν λεπτομερή παρατήρηση και ακρίβεια.

Τέλος, η εξέλιξη της ρομποτικής θα οδηγήσει σε μια αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ρομπότ και άλλων τεχνολογικών συστημάτων. Αυτό θα επιτρέψει στα ρομπότ να ενσωματώνονται πιο ομαλά στην καθημερινή ζωή, επιτρέποντας τους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με άλλες συσκευές και συστήματα.

Πηγή: indianexpress.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS