ΑρχικήBusinessNvidia: Πτώση μετοχών στην αγορά των ΗΠΑ

Nvidia: Πτώση μετοχών στην αγορά των ΗΠΑ

Οι μετοχές της Nvidia κατέγραψαν πτώση στην αγορά των ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς τα κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν μια ελαφρά μείωση το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

NVIDIA μετοχές

Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4,6% στις αρχές, αλλά είχε περιορίσει τις απώλειες της στο 1,46%.

Δείτε επίσης: Η αστυνομία του Τέξας αποκτά AI εργαλείο παρακολούθησης

Η Nvidia ανακοίνωσε έσοδα άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο του Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 122% σε ετήσια βάση.

Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο με τριψήφια αύξηση εσόδων. Καθώς όμως η Nvidia συνεχίζει την ταχεία ανάπτυξή της, η σύγκριση στα ετήσια έσοδα μεταξύ των δύο εταιρειών γίνεται πιο δύσκολη.

Η Nvidia ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο θα είναι υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, φτάνοντας τα 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει αύξηση 80% σε σχέση με πέρυσι, αλλά λιγότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το τρίμηνο του Ιουνίου.

Δείτε επίσης: Η IntelBroker ισχυρίζεται ότι παραβίασε τις εσωτερικές επικοινωνίες της AMD

Η Nvidia επίσης δήλωσε ότι τα μεικτά κέρδη αναμένονται να είναι στο “70%” για ολόκληρο το έτος, παρόλο που οι αναλυτές ανέμεναν ένα ένα 76,4% για το σύνολο του έτους.

Ωστόσο, οι αναλυτές ανέφεραν ότι η Nvidia θα έπρεπε να υπερβεί κατά πολύ όλες τις προσδοκίες, προκειμένου να δει αύξηση στις μετοχές της.

NVIDIA τρίμηνο

Δείτε επίσης: Apple: Δείτε τις λειτουργίες του πολυαναμενόμενου iPhone AI

Η πτώση των μετοχών ακολούθησε μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία, με τις μετοχές της Nvidia να έχουν αυξηθεί περισσότερο από 150% φέτος. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί πάνω από 750% από την αρχή του 2023, αφού είναι από τις εταιρείες που επωφελήθηκε αρκετά από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους και αγοράζουν τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της Nvidia για την εκπαίδευση μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η τρέχουσα πτώση της τιμής της μετοχής της Nvidia επηρεάζει επίσης τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών σε όλο τον κόσμο, με μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company να καταγράφουν πτώση την Πέμπτη.

Η Nvidia ανέφερε επίσης μια άλλη ανησυχία κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της — τις καθυστερήσεις στο next generation AI chip Blackwell.“Στο τέταρτο τρίμηνο, αναμένουμε να παραδώσουμε έσοδα αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Blackwell,” δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Οικονομικών της Nvidia, Colette Kress, σε τηλεδιάσκεψή της.

Πηγή: www.cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS