ΑρχικήUpdatesVerizon: Νέα δορυφορική υπηρεσία μηνυμάτων από το φθινόπωρο

Verizon: Νέα δορυφορική υπηρεσία μηνυμάτων από το φθινόπωρο

Η Verizon λανσάρει μια δορυφορική υπηρεσία μηνυμάτων, η οποία θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο. Η υπηρεσία θα επιτρέψει σε “ορισμένα smartphone” να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης και να κάνουν κοινή χρήση τοποθεσίας μέσω δορυφόρου. Αυτή η υπηρεσία θα διατεθεί σε συνεργασία με το δίκτυο δορυφόρων Skylo, που τροφοδοτεί επίσης τη λειτουργία Satellite SOS της Google.

Verizon Δορυφορική υπηρεσία μηνυμάτων

Κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, η Verizon λέει ότι οι πελάτες θα μπορούν επίσης να στέλνουν απλά μηνύματα κειμένου μέσω δορυφόρου.

Δείτε επίσης: T-Mobile και Verizon αποφεύγουν τους πύργους 5G στις φτωχές γειτονιές

Η Verizon λέει ότι η δορυφορική υπηρεσία δεν θα έχει επιπλέον κόστος. “Οι συσκευές θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, ανεξάρτητα από το price plan τους“, είπε η εκπρόσωπος της Verizon, Karen Schulz, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη για τα Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL, Pixel 9 Pro Fold.

Επιτρέποντας σε επιλεγμένα smartphone να επικοινωνούν απευθείας με δορυφόρους, η Verizon προσαρμόζεται στο εξελισσόμενο τηλεπικοινωνιακό τοπίο. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης και κοινής χρήσης τοποθεσιών μπορεί να είναι σωτήρια σε κρίσιμες καταστάσεις. Επιπλέον, αυτή η πρόοδος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για διευρυμένες λειτουργίες στο μέλλον, όπως ενημερώσεις καιρού σε πραγματικό χρόνο και άλλες έξυπνες υπηρεσίες που βασίζονται στη δορυφορική συνδεσιμότητα.

Δείτε επίσης: Apple: Το δορυφορικό σύστημα του iPhone επιτρέπει πρόσβαση στην υπηρεσία οδικής βοήθειας της Verizon

Το 2022, η Apple εισήγαγε μια παρόμοια υπηρεσία, το Emergency SOS, με το iPhone 14. Με το iOS 18, η Apple προσθέτει επίσης δορυφορικές δυνατότητες στο iMessage σε συσκευές iPhone 14 και νεότερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες, η Verizon επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια στην AST SpaceMobile, μια άλλη εταιρεία δορυφορικής συνδεσιμότητας. Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα κρατήσει αυτή τη συνεργασία, παρά τη νέα συνεργασία με τη Skylo.

Δείτε επίσης: Apple: Αλλάζει τη στρατηγική της για τα δορυφορικά μηνύματα

Το 2022, η T-Mobile ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη SpaceX για να προσφέρει μια υπηρεσία δορυφορικής συνδεσιμότητας που βασίζεται στο Starlink. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Starlink, η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων κειμένου, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Direct to Cell, θα είναι διαθέσιμη από φέτος (πρόσβαση φωνής, δεδομένων και IoT θα γίνει κάποια στιγμή το 2025).

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS