ΑρχικήSecuritySinon: Εργαλείο για τη δημιουργία εικονικών Deception Hosts

Sinon: Εργαλείο για τη δημιουργία εικονικών Deception Hosts

Το Sinon είναι ένα open-source εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει ψεύτικα hosts ή δίκτυα τα οποία φαίνονται ελκυστικά στους hackers.

sinon

Με αυτό τον τρόπο, οι διαχειριστές των δικτύων αυτών μπορούν να παρακολουθήσουν επιθέσεις και να συλλέξουν πληροφορίες χωρίς να εκθέτουν τα πραγματικά τους συστήματα.

Δείτε ακόμα: Monocle: Open-Source LLM για αναζήτηση δυαδικής ανάλυσης

Αυτά περιλαμβάνουν και κάποια παλαιότερα εργαλεία που δεν είναι πλέον συμβατά με τα σύγχρονα περιβάλλοντα», δήλωσε στο Help Net Security ο James Brine, δημιουργός του Sinon.

«Μέρος αυτής της έρευνας διερεύνησε το MITER Engage, που περιγράφει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε δολώματα για να πείσουμε τους hackers. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συλλέγουμε δεδομένα και να γεφυρώνουμε κενά στην πληροφόρηση. Η προσέγγιση του MITER Engage είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά οι άλλοι οργανισμοί τη χρησιμοποιούν για να φτιάξουν δολώματα. Αν αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία με τη βοήθεια μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε γρήγορα ρεαλιστικά δολώματα με λιγότερη προσπάθεια και να έχουμε ποικιλομορφία όπου χρειάζεται», πρόσθεσε ο James Brine.

Διαβάστε επίσης: Η αστυνομία του Τέξας αποκτά AI εργαλείο παρακολούθησης

«Το Sinon επιδιώκει να αυτοματοποιήσει στοιχεία της εφαρμογής MITER Engage, όπως η ποικιλία, τα artifacts, η διαδικασία burn-in, η χειραγώγηση email και πληροφοριών, η διαδικτυακή ποικιλία, η περιφερειακή διαχείριση, το pocket litter, τα εισαγόμενα τρωτά σημεία, οι περσόνες και τα θέλγητρα», δήλωσε ο James Brine.

Πηγή: helpnetsecurity

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS