ΑρχικήUpdatesTikTok: Η νέα λειτουργία "Manage Topics" δίνει περισσότερο έλεγχο στο For You...

TikTok: Η νέα λειτουργία “Manage Topics” δίνει περισσότερο έλεγχο στο For You feed

Το TikTok εισάγει τη νέα λειτουργία «Manage Topics» που δίνει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες σε σχέση με ό,τι βλέπουν στο For You feed τους. Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη (τουλάχιστον αρχικά) σε χρήστες των Η.Π.Α.

TikTok Manage Topics

Με το νέο εργαλείο, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το For You feed, ώστε να εμφανίζει περισσότερα ή λιγότερα βίντεο για συγκεκριμένα θέματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να εξατομικεύσουν την εμπειρία τους στην εφαρμογή και να την κάνουν πιο ευχάριστη για τους ίδιους. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει βαρεθεί να βλέπει χορευτικά βίντεο, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία “Manage Topics” για να μειώσει τον όγκο του περιεχομένου που σχετίζεται με τον χορό.

Δείτε επίσης: Μήνυση στο TikTok για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικότητας των παιδιών

Όσοι έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία του TikTok, μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις, να επιλέξουν «Content Preferences» και να κάνουν κλικ στο «Manage Topics». Από εκεί, μπορούν να προσαρμόσουν τις προτιμήσεις τους για διαφορετικά θέματα, όπως αθλήματα, ταξίδια, αστεία, φαγητό κλπ. Εκεί μπορούν να ρυθμίσουν πόσο θέλουν ή δεν θέλουν να βλέπουν αυτού του είδους το περιεχόμενο στο For You feed τους.

Δείτε επίσης: Mozilla: Το TikTok Lite δεν έχει βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το TikTok εξηγεί ποιοι τύποι βίντεο εμπίπτουν σε μια κατηγορία, ώστε να αποφασίζει ο χρήστης τα θέματα που τον ενδιαφέρουν. Υπάρχει ένα κουμπί “information” δίπλα σε κάθε topic. Για παράδειγμα, το TikTok λέει ότι το θέμα «Creative arts» περιλαμβάνει «ζωγραφική, σχέδιο, γραφικό σχέδιο και tutorials που σχετίζονται με την τέχνη».

TikTok: Η νέα λειτουργία “Manage Topics” δίνει περισσότερο έλεγχο στο For You feed

Ωστόσο, η εταιρεία εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για την εξατομίκευση του feed.

Δείτε επίσης: Το TikTok διορθώνει zero-day που χρησιμοποιείται για παραβίαση υψηλών προφίλ

Η δυνατότητα Manage Topics δεν επηρεάζει το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες από τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο TikTok. Ωστόσο, πρόκειται για ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας πιο περιεκτικής πλατφόρμας, αφού επιτρέπει στους χρήστες να έχουν καλύτερο έλεγχο του είδους του περιεχομένου στο οποίο εκτίθενται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για νεότερους χρήστες που μπορεί να είναι ευαίσθητοι σε ορισμένα θέματα ή να θέλουν να αποφύγουν συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου.

Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει τους δημιουργούς, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν ένα πιο στοχευμένο κοινό με βάση τα θέματα που έχουν επιλέξει.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS