ΑρχικήBusinessFleet: Υπηρεσίες leasing φορητών υπολογιστών για επιχειρήσεις

Fleet: Υπηρεσίες leasing φορητών υπολογιστών για επιχειρήσεις

Η Fleet, που εδρεύει στο Παρίσι, ξεκίνησε προσφέροντας μια καινοτόμο λύση ενοικίασης hardware, επιτρέποντας στις εταιρείες να αποφεύγουν την ακριβή αγορά φορητών υπολογιστών για τους υπαλλήλους τους.

leasing

Η Fleet δεν έχει ποτέ συγκεντρώσει εξωτερικά κεφάλαια, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά.

Αντί λοιπόν για αγορά, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν συσκευές μέσω της Fleet με μια μηνιαία χρέωση. Σήμερα, η εταιρεία έχει διευρυνθεί, προσφέροντας μια ποικιλία υπηρεσιών λογισμικού, ξεπερνώντας την αρχική της πρόταση ως «hardware-as-a-service», με λύσεις που περιλαμβάνουν τη διαχείριση συσκευών και την κυβερνοασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Το Tesla Model 3 είναι πλέον πιο οικονομικό από το Toyota Camry στο Leasing

Ως μια bootstrapped εταιρεία, η Fleet έχει εστιάσει στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της, διατηρώντας τη δομή της όσο το δυνατόν πιο λιτή και εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζει. Για παράδειγμα, η εταιρεία δεν διαθέτει αποθήκη, καθώς αποστέλλει τις συσκευές απευθείας στους πελάτες.

Η εταιρεία συνεργάζεται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται απευθείας τα πιστωτικά όρια, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο που προκύπτει από τυχόν καθυστερήσεις πληρωμών. Σε αντάλλαγμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποκτούν πρόσβαση σε μια προηγουμένως ανεκμετάλλευτη αγορά μέσω του Fleet. Με την πάροδο των χρόνων, η εταιρεία έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως smartphones, tablets, αξεσουάρ, τηλεφωνικούς θαλάμους και έπιπλα.

Ωστόσο, η πορεία δεν ήταν ομαλή από τότε. Η startup αναπτύχθηκε παράλληλα με το γαλλικό τεχνολογικό οικοσύστημα, το οποίο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και σε άλλα οικοσυστήματα παγκοσμίως, οι νεοφυείς επιχειρήσεις στη Γαλλία αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην άντληση χρηματοδότησης σε τοπικό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα: Hackers στοχεύουν κινέζικες επιχειρήσεις με Cobalt Strike Payloads

Σκέφτηκε η startup να συγκεντρώσει χρήματα από μια εταιρεία VC όταν οι πελάτες της μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων τους για να γεφυρώσουν το χάσμα εσόδων; «Όχι, ποτέ, ακόμη και όταν βιώσαμε μια επιβράδυνση το 2023. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι τα χρήματα είναι μια μαγική λύση για οτιδήποτε – στην καλύτερη περίπτωση, είναι ένας διευκολυντής ή ένας επιταχυντής. Δεν σας βοηθά να καταλήξετε στην καλύτερη δυνατή στρατηγική πριν κάνετε αύξηση», είπε ο Berriche.

Εκτός από την προσθήκη νέων προϊόντων στη σειρά της, η εταιρεία προσπάθησε να διαφοροποιήσει τη βάση πελατών της σε κλάδους και περιοχές. Τώρα, οι παραδοσιακές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν υποστηρίζονται από VC αποτελούν την πλειοψηφία των πελατών της Fleet, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι σε 120 χώρες.

Η Fleet συνεργάζεται τώρα με 1.500 εταιρείες και έχει περίπου 100.000 χρήστες — στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι Personio, SafetyWing, SumUp και Seedtag. Έχει γραφεία στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Βερολίνο, ενώ πρόκειται να ανοίξει καινούργιο στο Λονδίνο. Και ο Ιούλιος του 2024 ήταν ο καλύτερος μήνας του Fleet ποτέ όσον αφορά τα έσοδα.

Η ύπαρξη πρόσφατων φορητών υπολογιστών που λειτουργούν είναι ένα πράγμα, αλλά η διασφάλιση της σωστής διαχείρισης είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του τυπικού τμήματος πληροφορικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fleet επεκτείνεται σε λογισμικό και προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, η Fleet μπορεί να διανέμει φορητούς υπολογιστές και smartphone με μια προεγκατεστημένη λύση διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM), το Omnissa’s Workspace One. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να λάβουν το Bitdefender ως λύση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή το Keeper ως διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τις ομάδες τους.

fleet laptop-leasing

Η Hofy είναι μια εταιρεία που μετατρέπει την πληροφορική σε υπηρεσία εξωτερικής ανάθεσης. Πρόσφατα, εξαγοράστηκε από την Deel, μια πλατφόρμα που ειδικεύεται στις απομακρυσμένες προσλήψεις. Υπηρεσίες όπως αυτές της Fleet και της Hofy προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα όταν διαθέτουν ομάδες διανομής.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητικές υπηρεσίες: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας

«Το όραμά μας είναι να γίνουμε ο προορισμός για κάθε ανάγκη πληροφορικής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι η προσφορά μιας ολοκληρωμένης λύσης, ειδικά μέσω του leasing υπολογιστών, μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα με τους πελάτες μας. Έτσι, μπορούμε να τους υποστηρίξουμε στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της πληροφορικής και της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο Berriche.

Πηγή: techcrunch

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS