ΑρχικήinetIntel: Ανταγωνίζεται την Qualcomm και την AMD με τη δεύτερη γενιά chip...

Intel: Ανταγωνίζεται την Qualcomm και την AMD με τη δεύτερη γενιά chip για κινητά Core Ultra

Η Intel παρουσίασε την Τρίτη τη νέα σειρά chip Intel Core Ultra 200V, επιδιώκοντας να ανταγωνιστεί την Qualcomm που απειλεί να καταναλώσει το μερίδιο αγοράς της στους φορητούς υπολογιστές.

Intel

Οι δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Core Ultra της Intel, γνωστοί ως σειρά Ultra 200V, υπόσχονται εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση και την ισχύ σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά Core Ultra, προσφέροντας επίσης καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τα chip φορητών υπολογιστών Snapdragon X Elite της Qualcomm.

Διαβάστε επίσης: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3: Με Υποστήριξη AI και Wi-Fi 7

Οι νέοι επεξεργαστές διαθέτουν έναν ανανεωμένο σχεδιασμό που παρακάμπτει την νησιωτική αρχιτεκτονική χαμηλής κατανάλωσης του προκατόχου τους, η οποία προοριζόταν για την εκτέλεση συγκεκριμένων διαδικασιών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, δεν απέδωσε όπως είχε ελπίσει η Intel. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία δηλώνει ότι η νέα σειρά Core Ultra 200V είναι έτοιμη να παραδώσει.

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο. Η Γη μπορεί να είχε έναν τεράστιο δακτύλιο διαστημικών πετρωμάτων που την περιέβαλλε, παρόμοιο με εκείνους γύρω από τον Κρόνο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαοτικά χτυπήματα μετεωριτών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, προτείνει νέα έρευνα. Ο υποτιθέμενος δακτύλιος μπορεί να σχηματίστηκε περίπου 466 εκατομμύρια χρόνια πριν και ήταν τα απομεινάρια ενός γιγάντιου αστεροειδούς που τραβήχτηκε από τις παλιρροϊκές δυνάμεις της Γης αφού πέρασε το όριο Roche του πλανήτη μας.

00:00 Εισαγωγή
00:17 Σχηματισμός υποτιθέμενου δακτυλίου
00:41 Ορδοβικιανή περίοδος
01:31 Πιθανή εξήγηση
01:47 Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/619821/gi-kapote-eixe-daktilio-san-krono/

Follow us:
Facebook:  https://www.facebook.com/SecNews 
Instagram:  https://www.instagram.com/secnews.gr/  
X (Twitter):   https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok:    https://www.tiktok.com/@secnewsgr

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο. Η Γη μπορεί να είχε έναν τεράστιο δακτύλιο διαστημικών πετρωμάτων που την περιέβαλλε, παρόμοιο με εκείνους γύρω από τον Κρόνο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαοτικά χτυπήματα μετεωριτών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, προτείνει νέα έρευνα. Ο υποτιθέμενος δακτύλιος μπορεί να σχηματίστηκε περίπου 466 εκατομμύρια χρόνια πριν και ήταν τα απομεινάρια ενός γιγάντιου αστεροειδούς που τραβήχτηκε από τις παλιρροϊκές δυνάμεις της Γης αφού πέρασε το όριο Roche του πλανήτη μας.

00:00 Εισαγωγή
00:17 Σχηματισμός υποτιθέμενου δακτυλίου
00:41 Ορδοβικιανή περίοδος
01:31 Πιθανή εξήγηση
01:47 Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/619821/gi-kapote-eixe-daktilio-san-krono/

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/SecNews
Instagram: https://www.instagram.com/secnews.gr/
X (Twitter): https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok: https://www.tiktok.com/@secnewsgr

0

YouTube Video VVVDWG45SzRBbWhLQjFZMjNHbjY5YWV3Lm51N1Q4ek1SRDkw

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο

SecNewsTV 10 hours ago

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η Intel ανέφερε ότι το Core Ultra 200V καταναλώνει έως και 50% λιγότερη ενέργεια από τον προκάτοχό του και προσφέρει 20% καλύτερη απόδοση ανά watt σε σχέση με το Snapdragon chip της Qualcomm.

Χρησιμοποιώντας τη δοκιμή παραγωγικότητας UL Procyon Office, η οποία προσομοιώνει εργασίες παραγωγικότητας με τις εφαρμογές Office της Microsoft, η Intel ανακοίνωσε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει τις 20,1 ώρες, ξεπερνώντας τις 18,4 ώρες της Qualcomm. Αντίθετα, η Qualcomm σημείωσε 12,7 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τη χρήση των εφαρμογών της Microsoft, ενώ η Intel άντεξε 10,7 ώρες.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τα chip φορητών υπολογιστών της Intel. Από τη στιγμή που η Apple αποχώρησε από την Intel για να αναπτύξει τα δικά της τσιπ στα MacBook της, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική διάρκεια ζωής μπαταρίας, η Intel βρίσκεται πίσω στον ανταγωνισμό.

Το Snapdragon chip X Elite της Qualcomm, που διατίθενται σε φορητούς υπολογιστές με Windows, ασκούν αυξανόμενη πίεση στην Intel να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των επεξεργαστών της, αλλιώς κινδυνεύει να δει το μερίδιο αγοράς της να συρρικνώνεται. Το Core Ultra 200V έχει σχεδιαστεί για να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις και ακόμα περισσότερες.

Η Intel υποστηρίζει ότι τα chips της προσφέρουν καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με αυτά της Qualcomm και της AMD, σύμφωνα με συνθετικά benchmarks. Με άλλα λόγια, αυτά τα τσιπ έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν την ισχύ που επιθυμούν οι καταναλωτές, σε συνδυασμό με μπαταρίες μεγάλης διάρκειας. Ωστόσο, η Intel θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι οι καταναλωτές να δοκιμάσουν φορητούς υπολογιστές με τα νέα τσιπ πριν διεκδικήσει μια ουσιαστική νίκη.

Εκτός από τις βελτιώσεις στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Core Ultra 200V της Intel έχει επίσης σχεδιαστεί για να ενσωματώνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στη νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU) που προσφέρει απόδοση έως 48 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS). Τα TOPS αποτελούν έναν γενικό δείκτη μέτρησης της απόδοσης φορτίων εργασίας τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε περισσότερα: SK Hynix: Επενδύει 6,8 δισ. $ για κατασκευή εργοστασίου chip

Για σύγκριση, τα chips της Qualcomm προσφέρουν 45 TOPS, ενώ τα chips Ryzen 300 AI της AMD παρέχουν έως και 50 TOPS στην απόδοση AI.

intel

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ οι κατασκευαστές chip προωθούν υπολογιστές με τεχνητή νοημοσύνη ή Copilot+ υπό την επωνυμία Microsoft, οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται πραγματικά τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ενός φορητού υπολογιστή δεν είναι ακόμα διαδεδομένες. Πολλές από αυτές τρέχουν σε συστήματα cloud, παρακάμπτοντας την NPU του φορητού υπολογιστή.

Θα πρέπει να σκεφτούμε την απόδοση NPU και AI ως έναν δείκτη που προστατεύει το μέλλον, παρά ως κάτι που θα χρησιμοποιούμε αμέσως. Αν και όταν οι εφαρμογές που αξιοποιούν την ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη γίνουν κομμάτι της καθημερινής ροής εργασίας των περισσότερων ανθρώπων, αυτές οι NPU θα αποκτήσουν ανεκτίμητη αξία.

Στο πεδίο των GPU, η Intel προβάλλει την απόδοση και τις δυνατότητες των chip της, επισημαίνοντας ότι μπορούν να υποστηρίξουν ορισμένα από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια υπολογιστή στην αγορά. Αντίθετα, η Qualcomm αντιμετωπίζει προκλήσεις στα Snapdragon chip της, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία να προσελκύσει παίκτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλές τιμές για φορητούς υπολογιστές με ισχυρούς επεξεργαστές.

Η δεύτερη γενιά της σειράς Core Ultra της Intel κάνει την εμφάνισή της καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην 56χρονη ιστορία της. Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά των κέντρων δεδομένων AI με τις ισχυρές GPU της, ενώ η TSMC, η ανταγωνίστρια εταιρεία κατασκευής chip, ξεπερνά την Intel σε θέματα τεχνολογίας chip.

Η Intel προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση, αναπτύσσοντας τις δικές της κατασκευαστικές δυνατότητες σε τοποθεσίες παγκοσμίως, δημιουργώντας το τμήμα Intel Foundry και προετοιμάζοντας την επόμενης γενιάς τεχνολογία chip που ονομάζεται Intel 18A. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pat Gelsinger έχει δηλώσει ότι αυτή η τεχνολογία θα επαναφέρει την εταιρεία στην κορυφή της αγοράς ημιαγωγών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Intel παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της επιχείρησης χυτηρίων της, αν και έχει υπογράψει και συμφωνία για την παραγωγή ορισμένων προσαρμοσμένων chip της Microsoft (MSFT).

intel

Διαβάστε ακόμη: Intel: Εντόπισε το σφάλμα που προκάλεσε διακοπή λειτουργίας στις CPU 13ης και 14ης γενιάς

Κατά την τελευταία της ανακοίνωση κερδών, η Intel αποκάλυψε έσοδα και κέρδη ανά μετοχή χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, εκδίδοντας απογοητευτικές οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε την περικοπή του 15% του εργατικού δυναμικού της και την αναστολή της πληρωμής μερισμάτων, εστιάζοντας σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Οι μετοχές της Intel έχουν σημειώσει πτώση 56% μέχρι σήμερα, φτάνοντας τα 20,56 δολάρια ανά μετοχή από το μεσημέρι της Τρίτης. Αντίθετα, οι μετοχές της Nvidia έχουν αυξηθεί κατά 131%, ενώ της AMD κατά 2,3% από την αρχή του έτους. Οι μετοχές της Qualcomm έχουν ενισχυθεί κατά 19%.

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS