ΑρχικήUpdatesΗ Cisco διορθώνει κρίσιμη ευπάθεια στο Cisco ISE

Η Cisco διορθώνει κρίσιμη ευπάθεια στο Cisco ISE

Η Cisco έχει επιδιορθώσει μια ευπάθεια command injection, η οποία επιτρέπει στους εισβολείς να αποκτήσουν προνόμια root σε ευάλωτα συστήματα. Ήδη υπάρχει διαθέσιμο δημόσιο exploit για την ευπάθεια.

Cisco ISE ευπάθεια

Το σφάλμα παρακολουθείται ως CVE-2024-20469 και εντοπίστηκε στο Identity Services Engine (ISE) της Cisco, ένα λογισμικό ελέγχου πρόσβασης δικτύου που επιτρέπει τη διαχείριση συσκευών δικτύου και τον έλεγχο πρόσβασης τελικού σημείου σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Δείτε επίσης: Η Cisco προειδοποιεί για κρίσιμα RCE zero-days σε τηλέφωνα IP

Η ευπάθεια επιτρέπει την εκτέλεση εντολών στο λειτουργικό σύστημα. Τοπικοί εισβολείς μπορούν να την εκμεταλλευτούν υποβάλλοντας κακόβουλα δημιουργημένες εντολές CLI, στα πλαίσια επιθέσεων χαμηλής πολυπλοκότητας που δεν απαιτούν αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Ωστόσο, η Cisco λέει οι επιτιθέμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευπάθεια με επιτυχία μόνο εάν έχουν ήδη δικαιώματα διαχειριστή σε ευάλωτα συστήματα.

Παρά την ύπαρξη exploit, η εταιρεία δεν έχει εντοπίσει στοιχεία κατάχρησης της ευπάθειας. Ωστόσο, η εφαρμογή της ενημέρωσης είναι απαραίτητη, καθώς είναι θέμα χρόνου να γίνει εκμετάλλευση.

Δείτε επίσης: Google: Κυκλοφορεί ενημέρωση για τα Pixel με στόχο την εξάλειψη ευπάθειας

Εκτός από την ενημέρωση του λογισμικού Cisco και τη διενέργεια ελέγχων, υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι οργανισμοί για να προστατευθούν από παρόμοια ευπάθεια. Αυτά περιλαμβάνουν την τακτική παρακολούθηση και επανεξέταση των αρχείων καταγραφής του συστήματος για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, την εφαρμογή αυστηρών πολιτικών ελέγχου πρόσβασης και την εκπαίδευση των εργαζομένων για χρήση των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας. Είναι επίσης σημαντικό για τις εταιρείες να διαθέτουν ένα ισχυρό σχέδιο αντιμετώπισης συμβάντων σε περίπτωση παραβιάσεων ή περιστατικών ασφαλείας.

Εκτός από αυτά τα προληπτικά μέτρα, είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες απειλές και ευπάθειες για την ασφάλεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργή παρακολούθηση ιστολογίων και ειδήσεων για την ασφάλεια, τη συμμετοχή σε φόρουμ και συνέδρια του κλάδου και τη συνεργασία με επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας. Η επίγνωση των πιθανών κινδύνων επιτρέπει στις εταιρείες να τους αντιμετωπίσουν προληπτικά προτού μετατραπούν σε μεγάλα περιστατικά ασφαλείας.

Η Cisco διορθώνει κρίσιμη ευπάθεια στο Cisco ISE

Δείτε επίσης: Hacktivists Head Mare: Χρήση ευπάθειας WinRAR για επιθέσεις στη Ρωσία

Επιπλέον, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να αξιολογούν τακτικά το δίκτυο και την υποδομή του συστήματος για τυχόν ευπάθειες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω σαρώσεων και penetration testing, τα οποία βοηθούν στον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS