ΑρχικήUpdatesQualcomm: Συνεργάζεται με Samsung και Google για την ανάπτυξη ενός σετ γυαλιών...

Qualcomm: Συνεργάζεται με Samsung και Google για την ανάπτυξη ενός σετ γυαλιών μικτής πραγματικότητας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Samsung και την Google για την ανάπτυξη ενός σετ γυαλιών μικτής πραγματικότητας που θα συνδέονται με smartphone.

qualcomm μικτή πραγματικότητα

Αυτή η προσέγγιση διαφέρει από αυτή της Apple, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα μεγαλύτερο headset.

Πέρυσι, η Google, η Samsung και η Qualcomm σύναψαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογίας μικτής πραγματικότητας. Αυτό αναφέρεται στον συνδυασμό επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, που συχνά περιλαμβάνει ψηφιακές εικόνες που επιβάλλονται στον πραγματικό κόσμο μπροστά σας.

Διαβάστε επίσης: Google και Magic Leap συνεργάζονται πιθανόν για γυαλιά AR

Τα σχόλια του Amon είναι από τα πρώτα που ρίχνουν φως στη νέα συνεργασία.

«Θα είναι ένα καινοτόμο προϊόν που θα προσφέρει νέες εμπειρίες», δήλωσε ο Amon, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεργασίας στον τομέα της μικτής πραγματικότητας.

«Ωστόσο, αυτό που πραγματικά προσδοκώ από αυτή τη συνεργασία είναι να αποκτήσουν όλοι όσοι έχουν τηλέφωνο, γυαλιά συνοδείας», πρόσθεσε ο Amon.

Η Samsung και η Google δεν ήταν διαθέσιμες για σχόλια όταν επικοινώνησε μαζί τους το CNBC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος παρουσίασε τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban της μητρικής εταιρείας Facebook Meta, τα οποία μοιάζουν με κανονικά, αλλά συνδέονται ασύρματα με ένα smartphone και διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα. Επιπλέον, περιλαμβάνουν έναν φωνητικό βοηθό, ο οποίος λειτουργεί με το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Llama της Meta.

Η Qualcomm έχει επίσης καταστήσει τη μικτή πραγματικότητα έναν από τους βασικούς της στόχους, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα από τα smartphones. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το Snapdragon AR1 Gen 1 chip, που είναι σχεδιασμένο ειδικά για έξυπνα γυαλιά.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι τα διάφορα chip της για smartphones και υπολογιστές επιτρέπουν στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης να εκτελούνται απευθείας στη συσκευή, αντί να επεξεργάζονται μέσω του cloud.

Δείτε ακόμη: Meta: Τα Ray-Ban AR γυαλία αποκτούν νέες hands-free λειτουργίες

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα λειτουργεί τόσο στη συσκευή όσο και στο cloud. Θα εμφανιστεί σε διάφορες μορφές, όπως σε γυαλιά ή σε τηλέφωνο, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα προσφέρει εντελώς νέες εμπειρίες», δήλωσε ο Amon.

Μικρή αγορά

Τα headsets εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας παραμένουν μια μικρότερη αγορά σε σύγκριση με τα smartphone. Σύμφωνα με την International Data Corporation, φέτος αναμένονται αποστολές 9,7 εκατομμυρίων VR και AR headsets, αριθμός που είναι πολύ χαμηλότερος από την πρόβλεψη των 1,23 δισεκατομμυρίων smartphone.

Τα παράπονα σχετικά με τις συσκευές headset AR και VR, είναι ότι δεν είναι βολικές και ενίοτε προκαλούν δυσφορία κατά τη χρήση. Ένα σετ έξυπνων γυαλιών θα μπορούσε να αλλάξει αυτό το σκηνικό, προσφέροντας μια κομψή και πρακτική λύση στην αγορά της μικτής πραγματικότητας.

«Πιστεύω ότι πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου τα γυαλιά θα είναι τόσο φυσικά όσο το να φοράμε κανονικά γυαλιά ή γυαλιά ηλίου. Και μόλις επιτύχουμε αυτό, θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε πραγματικά», δήλωσε ο Amon.

qualcomm μικτή πραγματικότητα

Τα έξυπνα γυαλιά της Google, της Samsung και της Qualcomm προσφέρουν μια εναλλακτική προσέγγιση σε σύγκριση με το Vision Pro της Apple. Το Vision Pro είναι ένα headset μικτής πραγματικότητας που κυκλοφόρησε φέτος, φοριέται στο κεφάλι του χρήστη και ελέγχεται μέσω χειρονομιών.

Διαβάστε περισσότερα: Apple: Αναζητά νέους προμηθευτές για OLED-on-Silicon οθόνες για την ανάπτυξη πιο προσιτού headset

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το έργο που αφορά τις τρεις εταιρείες παραμένουν περιορισμένες. Σε μια συνέντευξη του φέτος στο CNBC, ο TM Roh, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung, ανέφερε ότι η εταιρεία προγραμματίζει να ανακοινώσει μια νέα «πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας» εντός του έτους. Σύμφωνα με τον Roh, αυτό θα είναι πιθανότατα ένα προϊόν λογισμικού, αν και αρνήθηκε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS