ΑρχικήinetΗ Tesla θα κυκλοφορήσει το Full Self-Driving στην Ευρώπη το επόμενο έτος

Η Tesla θα κυκλοφορήσει το Full Self-Driving στην Ευρώπη το επόμενο έτος

Η Tesla Inc. σχεδιάζει να λανσάρει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού που ονομάζει τεχνολογία Full Self Driving στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο

Tesla Full Self-Driving Ευρώπη

Ο επίσημος λογαριασμός X της Tesla AI, θυγατρικής του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη κυκλοφορίας την Πέμπτη, ο οποίος περιγράφει τις επερχόμενες κυκλοφορίες της τεχνολογίας Full Self-Driving.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποκτήσει άδεια από τις αρχές σε αυτές τις περιοχές για την τεχνολογία της, την οποία θεωρεί έναν τρόπο για να αυξήσει τις πωλήσεις και να παραμείνει μπροστά από τους Κινέζους ανταγωνιστές που επίσης εργάζονται σε παρόμοια συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Η Tesla έκανε μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση έγκρισης για την αγορά της Κίνας, αφού πέρασε τις αξιολογήσεις ασφάλειας δεδομένων και κατέληξε σε συμφωνία χαρτογράφησης και πλοήγησης με τον τεχνολογικό γίγαντα Baidu Inc. Η Tesla πήρε επίσης την έγκριση να δοκιμάσει την τεχνολογία Full Self-Driving στους δρόμους της Σαγκάης, ανέφερε το Bloomberg τον Ιούνιο.

Δείτε ακόμα: Tesla – β’ τρίμηνο 2024: Πτώση σε παραγωγή και παραδόσεις οχημάτων

Ωστόσο, η FSD έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο στις ΗΠΑ, παρόλο που ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk στηρίζει το μέλλον της Tesla στην αυτονομία. Παρά το όνομα της τεχνολογίας, η Tesla και οι ειδικοί του κλάδου λένε ότι οι οδηγοί πρέπει να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και να προσέχουν το δρόμο ενώ χρησιμοποιούν το λογισμικό.

Ο Musk είπε σε μια παρουσίαση κερδών τον Ιούλιο ότι αναμένει ότι το σύστημα οδήγησης Full Self-Driving της Tesla θα εγκριθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και άλλες χώρες μέχρι το τέλος του έτους. Έγραψε επίσης στο X τον Απρίλιο ότι η κυκλοφορία στην Κίνα «μπορεί να είναι δυνατή πολύ σύντομα».

Εάν εγκριθεί το FSD, θα μπορούσε να βοηθήσει τον κατασκευαστή EV να παραμείνει μπροστά στην Κίνα – τη μεγαλύτερη αγορά του στο εξωτερικό, όπου δεκάδες μάρκες διαβρώνουν το μερίδιο αγοράς της Tesla και αναπτύσσουν τη δική τους προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού. Οι αποστολές της Tesla στην Κίνα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους μειώθηκαν περίπου 6% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Δείτε επίσης: Το Tesla Model 3 είναι πλέον πιο οικονομικό από το Toyota Camry στο Leasing

Το Full Self-Driving (FSD) της Tesla αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία του αυτοκινήτου, με στόχο να επιτρέψει στα οχήματα να πλοηγούνται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται σε έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρων, καμερών και προηγμένων αλγορίθμων για την ερμηνεία του περιβάλλοντος οδήγησης, τη λήψη αποφάσεων και την εκτέλεση ελιγμών. Με λειτουργίες όπως αυτόματες αλλαγές λωρίδας, αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών και σχεδιασμό διαδρομής σε πραγματικό χρόνο, η FSD προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια και την άνεση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες.

Πηγή: bnnbloomberg

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS