ΑρχικήSecurityΤο Ιράν επενδύει εκατομμύρια για να σταματήσει τη διαρροή δεδομένων

Το Ιράν επενδύει εκατομμύρια για να σταματήσει τη διαρροή δεδομένων

Πρόσφατες αναφορές αποκαλύπτουν μια περίπλοκη και αμφιλεγόμενη σύγκρουση στον κυβερνοχώρο στην οποία εμπλέκεται το Ιράν.

Ιράν διαρροή δεδομένων

Από τη μια πλευρά, το Ιράν αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για ενορχήστρωση επιθέσεων ransomware σε διάφορες ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μέσω μιας ομάδας γνωστής ως Fox Kitten. Από την άλλη, έχει αναφερθεί ότι η ιρανική κυβέρνηση μπορεί να έχει πληρώσει εκατομμύρια σε μια διαφορετική ομάδα hacking για να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων τραπεζικών δεδομένων στο dark web.

Δείτε επίσης: Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Η ομάδα hacking IRLeaks, διαβόητη για τη στόχευση ιρανικών οντοτήτων για οικονομικό όφελος, φέρεται να ζήτησε λύτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα για να αποτρέψει την απελευθέρωση κλεμμένων πληροφοριών από περίπου 20 εγχώριες τράπεζες. Καθώς η απειλή αποσταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ιράν ήταν μεγάλη, η ιρανική κυβέρνηση ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί τα λύτρα στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η πληρωμή έγινε για να σταματήσει η διαρροή δεδομένων και να αποφευχθεί η περαιτέρω έκθεση των ευαίσθητων πληροφοριών.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι το IRLeaks μπορεί να έχει διασυνδέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρότειναν ότι οι ενέργειές τους είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ψυχολογικό φόβο στους Ιρανούς πολίτες. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από την κυβέρνηση Biden, η οποία τον χαρακτήρισε ως αβάσιμο.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Biden κατηγόρησε το Ιράν ότι αναπτύσσει κακόβουλο λογισμικό μέσω ομάδων Advanced Persistent Threat (APT) για να διαταράξει κρίσιμης σημασίας υποδομές και να επηρεάσει τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ υπέρ του πρώην προέδρου Donald Trump. Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ένα συνεχιζόμενο παιχνίδι κατηγοριών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και του Ιράν, με υποτιθέμενη υποστήριξη από χάκερ στη Μόσχα και το Πεκίνο.

Ιράν διαρροή δεδομένων

Ως απάντηση σε αυτές τις απειλές, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής (CISA) και το FBI εξέδωσαν πρόσφατα μια κοινή προειδοποίηση για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ για το Fox Kitten, γνωστό και ως Rubidium. Η συμβουλευτική αποκάλυψε ότι αυτή η ομάδα, που υποστηρίζεται από κρατικούς παράγοντες, εμπλέκεται σε δραστηριότητες πέρα ​​από την κατασκοπεία, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής δεδομένων και της διανομής κακόβουλου λογισμικού.

Διαβάστε ακόμη: Halliburton: Εκλάπησαν δεδομένα σε συνεχιζόμενη κυβερνοεπίθεση

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η Fox Kitten στοχεύει εταιρείες σε διάφορες χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αλγερία, η Τουρκία, η Ινδία και ο Καναδάς.

Πηγή: cybersecurity-insiders.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS