ΑρχικήUpdatesYouTube: Περιορίζει βίντεο που προωθούν εξιδανικευμένα πρότυπα ομορφιάς

YouTube: Περιορίζει βίντεο που προωθούν εξιδανικευμένα πρότυπα ομορφιάς

Το YouTube κάνει κάποιες αλλαγές στον αλγόριθμό του για να περιορίσει τα βίντεο που προωθούν εξιδανικευμένα πρότυπα ομορφιάς αλλά και εκείνα που δείχνουν επιθετικές ενέργειες (χωρίς απαραίτητα να υπάρχει βία), ώστε να μην εκτίθενται οι έφηβοι σε τέτοιο περιεχόμενο. Όπως εξήγησε το ίδιο το YouTube σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι θεωρητικά αβλαβές, αλλά θα μπορούσε «να είναι προβληματικό για ορισμένους εφήβους εάν το παρακολουθούν επαναλαμβανόμενα».

Οι περιορισμοί στοχεύουν στο να αποτρέψουν τους νεότερους χρήστες να εκτίθενται συστηματικά σε τέτοια βίντεο, χωρίς ταυτόχρονα να αφαιρεθεί εντελώς αυτό το περιεχόμενο, αφού μεγάλο μέρος αυτού συμμορφώνεται με τις οδηγίες περιεχομένου του YouTube.

Δείτε επίσης: Το Apple Podcasts χάνει έδαφος – Πιο δημοφιλές το YouTube

«Οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό τους όταν βλέπουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα σχετικά με τα ιδανικά πρότυπα», ανέφερε το YouTube.

Οι νέοι περιορισμοί θα εφαρμοστούν σε περιεχόμενο που συγκρίνει ή εξιδανικεύει ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά, που ασχολείται με το βάρος και τη φυσική κατάσταση ή εμφανίζει «κοινωνική επιθετικότητα», όπως εκφοβισμό και τσακωμούς χωρίς σωματική επαφή. Επιπλέον, θα υπάρξουν περιορισμοί σε YouTube βίντεο με μαθήματα μακιγιάζ για αλλαγή της εμφάνισης της μύτης ή του σχήματος των ματιών και σε βίντεο γυμναστικής που προωθούν μυώδη ή λεπτή σωματική διάπλαση.

Δείτε επίσης: YouTube: Νέο AI Chatbot για την ανάκτηση χακαρισμένων λογαριασμών

«Η υψηλότερη συχνότητα περιεχομένου που εξιδανικεύει ανθυγιεινά πρότυπα ή συμπεριφορές μπορεί να περάσει δυνητικά προβληματικά μηνύματα — και αυτά τα μηνύματα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους ορισμένοι έφηβοι», δήλωσε η Allison Briscoe-Smith, ερευνήτρια στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων και Οικογένειων του YouTube. «Τα προστατευτικά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να διατηρήσουν υγιή μοτίβα καθώς συγκρίνονται φυσικά με τους άλλους και να αποφασίζουν πώς θέλουν να εμφανίζονται στον κόσμο».

YouTube βίντεο πρότυπα ομορφιάς

Η απόφαση του YouTube να περιορίσει τα βίντεο που προωθούν τη μη βίαιη επιθετικότητα και τις εξιδανικευμένες εμφανίσεις είναι ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο θετικής και περιεκτικής πλατφόρμας για τους εφήβους. Αυτή η κίνηση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία για τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους νεαρούς χρήστες, ιδιαίτερα όσον αφορά την εικόνα του σώματος και την ψυχική υγεία.

Δείτε επίσης: Η αναστολή του λογαριασμού σας από το YouTube περιορίζεται

Περιορίζοντας την προώθηση τέτοιου περιεχομένου, το YouTube αναγνωρίζει την ευθύνη του ως μια σημαντική διαδικτυακή πλατφόρμα που επηρεάζει τα νέα μυαλά. Οι αλλαγές στον αλγόριθμο θα βοηθήσουν στο φιλτράρισμα του δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου και θα καταστήσουν λιγότερο πιθανό για τους έφηβους να το συναντήσουν κατά την περιήγηση στον ιστότοπο.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS