ΑρχικήSecurityΗ ενημέρωση Tor Browser 13.5.3 βελτιώνει το απόρρητο σε όλες τις συσκευές

Η ενημέρωση Tor Browser 13.5.3 βελτιώνει το απόρρητο σε όλες τις συσκευές

Το Tor Project αποκάλυψε πρόσφατα το Tor Browser 13.5.3, σηματοδοτώντας την πρόοδο στη συνεχή προσπάθειά του να βελτιώσει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών. Αυτή η τελευταία έκδοση, που διατίθεται μέσω της σελίδας λήψης και του καταλόγου διανομής του προγράμματος περιήγησης Tor, εισάγει πολλές σημαντικές ενημερώσεις και βελτιώσεις για την ενίσχυση της απόδοσης και της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης.

Δείτε επίσης: ICO: Οι εταιρείες social media δεν προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών

Tor Browser 13.5.3

Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Tor Browser 13.5.3 είναι η ενσωμάτωση των κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας στον Firefox, το θεμέλιο του Tor Browser. Αυτή η έκδοση ενημερώνει το Tor Browser Stable σε Firefox 115.15.0esr, ενσωματώνοντας βασικές ενημερώσεις ασφαλείας από το Firefox 130. Αυτές οι ενημερώσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των ισχυρών προτύπων ασφαλείας στα οποία βασίζονται οι χρήστες του Tor, προστατεύοντάς τους από πιθανές ευπάθειες και απειλές.

Η έκδοση αντιμετωπίζει πολλές σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, διορθώνει ένα σφάλμα που προηγουμένως επέτρεπε την παρακολούθηση αλληλεπίδρασης χωρίς σενάρια βασισμένη σε CSS, ένα κρίσιμο βήμα για τη βελτίωση του απορρήτου των χρηστών. Επιπλέον, η ενημέρωση διασφαλίζει ότι το χαρακτηριστικό lazy loading αγνοείται σε έγγραφα με απενεργοποίηση δέσμης ενεργειών, κλείνοντας πιθανά κενά ασφαλείας και ενισχύοντας τη συνολική προστασία.

Δείτε ακόμα: iPhone: Πώς να διαγράψετε τα cookies για ενίσχυση απορρήτου;

Το Tor Browser 13.5.3 φέρνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux και Android. Οι χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών θα επωφεληθούν από πολλές επιδιορθώσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης σφαλμάτων της κονσόλας και της βελτιωμένης προσβασιμότητας κατάστασης εκτός σύνδεσης στη σελίδα “σχετικά με τη σύνδεση“. Επιπλέον, η ενημέρωση αντιμετωπίζει προβλήματα με την προειδοποίηση του κουμπιού λήψης στο Orca, ένα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης που έχει σχεδιαστεί για χρήστες με προβλήματα όρασης, βελτιώνοντας έτσι την προσβασιμότητα.

Οι χρήστες Linux θα έχουν βελτιωμένες δυνατότητες φιλτραρίσματος αρχείων για λειτουργίες αντιγραφής/επικόλλησης και μεταφοράς/απόθεσης, συμβάλλοντας σε μια πιο ομαλή εμπειρία χρήστη. Στο μέτωπο του Android, οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι το GeckoView έχει ενημερωθεί στην έκδοση 115.15.0esr, η οποία υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση και σταθερότητα. Το σύστημα κατασκευής έχει λάβει επίσης μια ενημέρωση στην έκδοση 1.21.13. Αυτή η αναβάθμιση αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Tor Project για τη βελτίωση της διαδικασίας ανάπτυξης και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των μελλοντικών εκδόσεων.

Δείτε επίσης: Τo Windows Recall καθυστερεί λόγω ανησυχιών για το απόρρητο

Το απόρρητο είναι μια ουσιαστική πτυχή της ψηφιακής μας ζωής, που περιλαμβάνει την προστασία των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και εκμετάλλευση. Αυτό είναι που προσπαθεί να βελτιώσει το Tor Browser 13.5.3. Με την άνοδο του διαδικτύου και τον πολλαπλασιασμό των έξυπνων συσκευών, η προστασία του απορρήτου δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Οι χρήστες πρέπει να ενημερώνονται για πιθανές απειλές, όπως παραβιάσεις δεδομένων και κλοπή ταυτότητας, για να εξοπλιστούν καλύτερα στο ψηφιακό τοπίο. Δίνοντας προτεραιότητα στο απόρρητο στον κυβερνοχώρο, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μια ασφαλέστερη διαδικτυακή εμπειρία και να διατηρούν τον έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS