ΑρχικήinetΤο Bluetooth 6.0 κυκλοφορεί επίσημα με νέες δυνατότητες

Το Bluetooth 6.0 κυκλοφορεί επίσημα με νέες δυνατότητες

Το Bluetooth 6.0 μόλις παρουσιάστηκε από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Bluetooth (SIG). Η νέα τεχνολογία φέρνει νέες δυνατότητες και ορισμένες βελτιώσεις, όπως ηχητικό κανάλι Bluetooth, φιλτράρισμα διαφημίσεων βάσει αποφάσεων, παρακολούθηση διαφημιζόμενων και ενημέρωση χώρου καρέ.

Δείτε επίσης: Πώς να συνδέσετε Beats headphones σε μια συσκευή Bluetooth

Bluetooth 6.0

Συνολικά, το Bluetooth 6.0 είναι πιο αξιόπιστο και ασφαλές από οποιοδήποτε από τα προηγούμενα πρότυπα. Υπόσχεται να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρηστών και πολύ περισσότερη χρησιμότητα για τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Αλλά ας ξεκινήσουμε με το Bluetooth Channel Sounding, μια ολοκαίνουργια λειτουργία που προσθέτει ένα σταθερό επίπεδο ασφάλειας, διασφαλίζοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες εντός καθορισμένου εύρους μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πόρτες ή να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές.

Μια άλλη νέα δυνατότητα που περιλαμβάνεται στο Bluetooth 6.0 είναι το φιλτράρισμα διαφήμισης βάσει αποφάσεων, το οποίο επιτρέπει σε μια συσκευή σάρωσης να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο ενός πακέτου που λαμβάνεται σε ένα κύριο διαφημιστικό κανάλι για να αποφασίσει εάν πρέπει να σαρώσει για σχετικά πακέτα στα δευτερεύοντα κανάλια.

Δείτε ακόμα: Η Apple διορθώνει την ευπάθεια Bluetooth των AirPods

Αυτό οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας σάρωσης επειδή μειώνει τον χρόνο που αφιερώνεται στη σάρωση στα δευτερεύοντα κανάλια, που ενδέχεται να μην περιέχουν PDU που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Το Bluetooth 6.0 φέρνει επίσης μια ενημέρωση χώρου καρέ. Προηγούμενες εκδόσεις της τεχνολογίας Bluetooth όριζαν μια σταθερή τιμή για το χρόνο που διαχωρίζει τις παρακείμενες μεταδόσεις πακέτων σε ένα συμβάν σύνδεσης. Αυτή η τιμή είχε σταθερή τιμή 150 μs.

Ωστόσο, ο χώρος πλαισίου του Bluetooth 6.0 που χρησιμοποιείται σε σύνδεση ή με συνδεδεμένες ισόχρονες ροές είναι διαπραγματεύσιμος και μπορεί να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος από 150 µs.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Isochronous Adaptation Layer (ISOAL), το οποίο καθιστά δυνατή τη μετάδοση μεγαλύτερων πλαισίων δεδομένων σε μικρότερα πακέτα επιπέδου σύνδεσης, έχει βελτιωθεί στο Bluetooth 6.0 ορίζοντας νέα λειτουργία πλαισίωσης που μειώνει την καθυστέρηση και βελτιώνει την αξιοπιστία.

Δείτε επίσης: Android 15: Δεν θα απενεργοποιείται εντελώς το Bluetooth

Η τεχνολογία Bluetooth είναι ένα πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας που διευκολύνει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ συσκευών σε μικρές αποστάσεις. Λειτουργεί στη ζώνη ISM 2,4 GHz, επιτρέποντας σε συσκευές όπως smartphone, tablet, ακουστικά και ηχεία να συνδέονται χωρίς να χρειάζονται φυσικά καλώδια. Αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1990 και έχει εξελιχθεί σημαντικά, οδηγώντας σε βελτιώσεις στην ταχύτητα, την εμβέλεια και την ασφάλεια. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις, όπως το Bluetooth 5.0 και μεταγενέστερες, υποστηρίζουν αυξημένους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων και δυνατότητες μεγαλύτερης εμβέλειας, επιτρέποντας μια ευρεία γκάμα εφαρμογών από προσωπικά δίκτυα περιοχής έως ενσωμάτωση έξυπνου σπιτιού.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS