ΑρχικήinetTelegram - Ο Pavel Durov έσπασε τη σιωπή του δύο εβδομάδες μετά...

Telegram – Ο Pavel Durov έσπασε τη σιωπή του δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Telegram, Pavel Durov, έσπασε τη σιωπή του σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες.

Pavel Durov Telegram CEO

«Όταν μια χώρα εκφράζει δυσαρέσκεια για μια διαδικτυακή υπηρεσία, η συνήθης πρακτική είναι να προσφεύγει νομικά κατά αυτής», δήλωσε ο Durov σε μια ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Telegram.

Διαβάστε σχετικά: Ο Pavel Durov συνελήφθη στη Γαλλία – Δηλώσεις Telegram

«Η εφαρμογή παλιών νόμων για να καταλογιστούν ευθύνες σε έναν CEO για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τρίτους στην πλατφόρμα υπό τη διαχείρισή του, αποτελεί μια λανθασμένη προσέγγιση».

Ο Durov κατηγορήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα για την προώθηση διαφόρων μορφών εγκληματικής δραστηριότητας στο Telegram, περιλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και του ξεπλύματος χρημάτων. Οι κατηγορίες προήλθαν από μια έρευνα σχετικά με τη διανομή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ανώνυμο άτομο.

Επίσης, υπογράμμισε τους αγώνες για την εξισορρόπηση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι η Telegram είναι πρόθυμη να αποσυρθεί από αγορές που δεν ευθυγραμμίζονται με την αποστολή της να «προστατεύει τους χρήστες σε αυταρχικά καθεστώτα».

Ο Durov κατηγόρησε επίσης για “τον αυξανόμενο πόνο που διευκολύνει τους εγκληματίες να εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα μας”. Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έχει πρόσφατα ξεπεράσει τους 950 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

«Γι’ αυτό έχω θέσει ως προσωπικό στόχο να διασφαλίσω σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα», είπε. «Έχουμε ήδη αρχίσει αυτή τη διαδικασία εσωτερικά και σύντομα θα μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδό μας.»

Δείτε επίσης: Το Telegram αντιμετωπίζει το Deepfake Porn στη Νότια Κορέα

Από τότε, η εταιρεία έχει ενημερώσει τις Συχνές Ερωτήσεις της ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες. Οι χρήστες μπορούν να το επισημαίνουν για έλεγχο μέσω ενός ειδικού κουμπιού “Αναφορά”, μια σημαντική αλλαγή και μια δυνατότητα που προηγουμένως ήταν εκτός ορίων.

Η δήλωση του CEO του Telegram, Pavel Durov, ωστόσο, δεν εστιάζει στην έλλειψη προεπιλεγμένης προστασίας κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο (E2EE), την οποία οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν ρητά για τις συνομιλίες τους.

«Είναι επίσης ένας “cloud messenger”, που σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα αποθηκεύονται στους servers του Telegram και όχι στη συσκευή του χρήστη», τόνισε η Moxie Marlinspike, δημιουργός της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων E2EE Signal.

«Με ένα μόνο ερώτημα, η ομάδα του Ρωσικού Telegram μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κάθε μήνυμα που έχει στείλει ή λάβει ποτέ ο Γάλλος πρόεδρος στις επαφές του, καθώς και σε κάθε μήνυμα που έχουν ανταλλάξει αυτές οι επαφές μεταξύ τους, και σε κάθε μήνυμα που έχουν στείλει ή λάβει οι επαφές αυτών των επαφών κλπ κλπ».

Pavel Durov

Ο Matthew Green, ερευνητής ασφάλειας και αναπληρωτής καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, προτείνει να εφαρμοστεί από την πλατφόρμα μια πιο απαιτητική διαδικασία, η οποία θα απαιτεί τουλάχιστον τέσσερα κλικ στην εφαρμογή iOS του Telegram.

Διαβάστε ακόμα: Το σφάλμα EvilVideo του Telegram διαδίδει malware

Η λειτουργία δεν είναι ενεργοποιημένη για τις περισσότερες συνομιλίες, καθώς είναι διαθέσιμη μόνο για προσωπικές συνομιλίες μεταξύ δύο ατόμων και όχι για ομαδικές συνομιλίες με περισσότερους από δύο συμμετέχοντες,” δήλωσε ο Green.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, η ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στο Telegram αποδεικνύεται αναπάντεχα δύσκολη για τους μη ειδικούς χρήστες. Οι μυστικές συνομιλίες λειτουργούν μόνο αν ο συνομιλητής σας είναι συνδεδεμένος τη στιγμή που το ρυθμίζετε.

Πηγή: thehackernews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS