ΑρχικήUpdatesGoogle Photos: Βελτιωμένη αναζήτηση και δοκιμή του "Ask Photos"

Google Photos: Βελτιωμένη αναζήτηση και δοκιμή του “Ask Photos”

Το Google Photos αναβαθμίζει τις δυνατότητες αναζήτησής του και φέρνει το Ask Photos σε επιλεγμένους χρήστες.

Ask Photos Google

Από εδώ και στο εξής, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιο περιγραφικά και φυσικά ερωτήματα, για να εντοπίσουν συγκεκριμένες εικόνες και βίντεο στις βιβλιοθήκες φωτογραφιών τους.

Αντί για απλές λέξεις-κλειδιά, οι χρήστες θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν ολόκληρες φράσεις, που περιγράφουν πιο αναλυτικά αυτό που απεικονίζει η εικόνα ή το βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία εύρεσης συγκεκριμένων αναμνήσεων στις συλλογές φωτογραφιών γίνεται όλο και πιο εύκολη.

Δείτε επίσης: Το Google Photos θα κυκλοφορήσει νέα φίλτρα για καλύτερη πλοήγηση στη βιβλιοθήκη

Εκτός από τη βελτιωμένη ακρίβεια αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν πλέον να ταξινομούν και τα αποτελέσματα αναζήτησης, είτε κατά ημερομηνία είτε κατά συνάφεια. Αυτή η βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης διατίθεται επί του παρόντος στα Αγγλικά για χρήστες Android και iOS. Αργότερα, θα επεκταθεί σε επιπλέον γλώσσες.

Μια ακόμα χρήσιμη δυνατότητα του Google Photos είναι το “Ask Photos“, μια πειραματική δυνατότητα αναζήτησης, που υποστηρίζεται από το Gemini και είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε επιλεγμένους χρήστες στις Η.Π.Α. Αυτή η δυνατότητα κάνει τη διαδικασία αναζήτησης πιο αποτελεσματική, κατανοώντας το context των γκαλερί φωτογραφιών, με βασικά άτομα, χόμπι, ακόμη και αγαπημένα φαγητά.

Κατανοώντας αυτό το πλαίσιο, το Ask Photos μπορεί να ανακτήσει σχετικές λεπτομέρειες, βοηθώντας τους χρήστες να ανακαλύψουν συγκεκριμένες αναμνήσεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος σχεδιάζει μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα που είχε πάει στο παρελθόν, θα μπορούσε απλώς να ρωτήσει, “Ποιο είναι το κατάστημα που επισκεφτήκαμε τελευταία φορά στην Αθήνα“;

Δείτε επίσης: Google Photos Memories: Διευκολύνει την επεξεργασία παλιών φωτογραφιών

Ομοίως, εάν θέλουν να φάνε ένα συγκεκριμένο φαγητό, θα μπορούσαν να ρωτήσουν: “Τι φάγαμε στο ξενοδοχείο Χ;” Το Ask Photos αξιοποιεί λεπτομέρειες από φωτογραφίες, για να δώσει ακριβείς απαντήσεις.

Αυτό που ξεχωρίζει τη δυνατότητα Ask Photos του Google Photos είναι ότι έχει σχεδιαστεί για συνομιλία. Εάν η αρχική απόκριση δεν είναι ικανοποιητική, οι χρήστες μπορούν να παράσχουν περισσότερα στοιχεία για να καθοδηγήσουν το σύστημα να δώσει τις επιθυμητές πληροφορίες.

Τέλος, το Ask Photos μπορεί να διευκολύνει την ολοκλήρωση εργασιών. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν προτάσεις για τις καλύτερες φωτογραφίες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα άλμπουμ για πάρτι γενεθλίων ή να ζητήσουν μια περίληψη των σημαντικότερων στιγμιότυπων από ένα πρόσφατο ταξίδι.

Δείτε επίσης: “My Week”, η λειτουργία τύπου Instagram Story του Google Photos

Με την άνοδο των φωνητικών βοηθών και των έξυπνων συσκευών, το conversational search γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο. Η λειτουργία “Ask Photos” του Google Photos είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αυτή η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί για να κάνει τις καθημερινές εργασίες πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες. Οι χρήστες μπορούν απλά να μιλήσουν φυσικά για να εμφανιστούν μπροστά τους τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες προόδους στις δυνατότητες αναζήτησης και στην εμπειρία χρήστη. Με τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης να μαθαίνουν συνεχώς από τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των χρηστών, τα εργαλεία αναζήτησης θα γίνουν ακόμα καλύτερα στην πρόβλεψη της πρόθεσης των χρηστών και στην παροχή εξαιρετικά συναφών αποτελεσμάτων.

Πηγή: www.phonearena.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS