ΑρχικήSecurityHacker έλαβε έπαινο για κλοπή crypto από το Penpie DeFi

Hacker έλαβε έπαινο για κλοπή crypto από το Penpie DeFi

Ο hacker που είναι υπεύθυνος για την κλοπή 27 εκατομμυρίων δολαρίων σε crypto από το πρωτόκολλο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Penpie, έλαβε ένα μήνυμα επαίνου από έναν συνάδελφό του εγκληματία!

Δείτε επίσης: Το FBI προειδοποιεί τις εταιρείες Crypto για επιθέσεις social engineering

Penpie DeFi hacker

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Penpie υπέστη μια εκμετάλλευση που οδήγησε στην απώλεια ψηφιακών στοιχείων αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε απάντηση, η πλατφόρμα DeFi ανέστειλε τις καταθέσεις και τις αναλήψεις. Λιγότερο από μία ημέρα μετά το hacking, ο hacker του Penpie DeFi έστειλε περιουσιακά στοιχεία 7 εκατομμυρίων δολαρίων στον μίκτη κρυπτογράφησης Tornado Cash.

Οι μίκτες κρυπτογράφησης συνδυάζουν τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τεράστια ποσά άλλων κεφαλαίων για να ανωνυμοποιήσουν τις μεταφορές κεφαλαίων. Ενώ χρησιμοποιούνται για προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι hacker συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για να ξεπλύνουν τα παράνομα κέρδη τους.

Έπαινος από έναν άλλον hacker

Μετά το hacking, ο hacker που ευθύνεται για την επίθεση των 195 εκατομμυρίων δολαρίων στην Euler Finance τον Μάρτιο του 2023 έστειλε ένα onchain μήνυμα στον hacker του Penpie DeFi. Ο συνάδελφος κλέφτης εξήρε την απόφαση να μην επιστραφούν τα κλεμμένα κεφάλαια. Συγκεκριμένα έγραψε:

Καλή δουλειά αδερφέ. Είχα καιρό να δω τέτοιο hack. Χαίρομαι που κράτησες όλα τα χρήματα και δεν άφησες αυτά τα καθάρματα να πάρουν πίσω ούτε ένα δολάριο από αυτά που πήρες. Εσύ κέρδισες, αυτοί έχασαν. Επιτυχία.

Δείτε ακόμα: Hackers έκλεψαν crypto αξίας $ 313 εκατ. τον Αύγουστο

Ωστόσο, ο hacker της Euler Finance δεν κατάφερε να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Στις 15 Μαρτίου 2023, το πρωτόκολλο δανεισμού έστειλε ένα αλυσιδωτό μήνυμα στον εγκληματία, δίνοντάς του την ευκαιρία να κρατήσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια εάν επιστραφεί το 90% των κλεμμένων κεφαλαίων.

Το πρωτόκολλο απείλησε επίσης τον hacker με αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για όποιον μπορούσε να παράσχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Στις 4 Απριλίου,επέστρεψε όλα τα ανακτήσιμα κεφάλαια. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτόκολλο ανέκτησε το 90% του χακαρισμένου ποσού. Μετά από αυτό, το Ίδρυμα Euler σταμάτησε την εκστρατεία ανταμοιβής 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να συλλάβει τον hacker. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που επαίνεσαι τον hacker του Penpie DeFi.

Πάνω από 9.000 θύματα έχασαν περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια από απάτες phishing crypto τον Αύγουστο. Ενώ ο αριθμός των θυμάτων μειώθηκε σε σύγκριση με τον Ιούλιο, τα ποσά που κλάπηκαν αυξήθηκαν κατά 215%. Το μεγαλύτερο μέρος του κλεμμένου ποσού αποδόθηκε σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας που οδήγησε σε απώλεια 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 20 Αυγούστου, ένας κάτοχος πορτοφολιού υπέγραψε μια κακόβουλη συναλλαγή, μεταβιβάζοντας την ιδιοκτησία 55 εκατομμυρίων Dai και επιτρέποντας στους απατεώνες να ξεφύγουν με τα χρήματα.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια Atlassian Confluence χρησιμοποιείται για crypto-mining επιθέσεις

Οι πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) έχουν φέρει επανάσταση στο χρηματοπιστωτικό τοπίο δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να συμμετέχουν σε διάφορες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών μεσαζόντων όπως οι τράπεζες. Αυτές οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να προσφέρουν υπηρεσίες όπως δανεισμό διαπραγμάτευση και απόκτηση τόκων περιουσιακών στοιχείων. Λειτουργώντας με έξυπνα συμβόλαια, οι εφαρμογές DeFi παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια, ασφάλεια και προσβασιμότητα στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι για τους σχετικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της αστάθειας και των πιθανών τρωτών σημείων ασφαλείας.

Πηγή: cointelegraph

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS