ΑρχικήUpdatesΤο Apple Watch Series 10 θα έχει λειτουργία "ανίχνευσης υπνικής άπνοιας"

Το Apple Watch Series 10 θα έχει λειτουργία “ανίχνευσης υπνικής άπνοιας”

Το Apple Watch Series 10 αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες μαζί με τη νέα σειρά iPhone 16 και λέγεται ότι θα περιλαμβάνει μια νέα χρήσιμη δυνατότητα για την ανίχνευση υπνικής άπνοιας.

Apple Watch 10 υπνική άπνοια

Ο Mark Gurman του Bloomberg, που ασχολείται με θέματα της Apple, είπε ότι το νέο λεπτό έξυπνο ρολόι της Apple θα έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη μόλις κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο.

Η υπνική άπνοια είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα διαστήματα διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι διακοπές οδηγούν στη μείωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και στη διατάραξη του ύπνου.

Δείτε επίσης: Οι πωλήσεις του Apple Watch παρουσιάζουν σημαντική πτώση

Η ανίχνευση υπνικής άπνοιας θα προστεθεί στην υπάρχουσα λειτουργία παρακολούθησης ύπνου του Apple Watch και θα προσδιορίζει εάν ο κάτοχος του ρολογιού έχει πρόβλημα, ώστε να απευθυνθεί σε κάποιο γιατρό για εξετάσεις.

Προηγουμένως, ο Gurman αμφέβαλλε για την προσθήκη της λειτουργίας ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στο Apple Watch Series 10, λόγω κάποιων προβλημάτων που είχε αντιμετωπίσει η Apple. Το πρόβλημα έχει κυρίως να κάνει με το επίπεδο οξυγόνου του αίματος, το οποίο τα Apple Watch στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν επί του παρόντος να μετρήσουν λόγω μιας συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης με τη Masimo.

Δείτε επίσης: Αυτή η θήκη μετατρέπει το Apple Watch σας σε ένα μικροσκοπικό iPod

Ο Gurman πρότεινε προηγουμένως ότι η διαμάχη με τη Masimo θα μπορούσε να επιλυθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εναλλακτικά, η Apple θα μπορούσε να βρει μια λύση υποστηρίζοντας ότι ο αισθητήρας οξυγόνου αίματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν σχετίζονται άμεσα με τα επίπεδα οξυγόνου. Πιστεύεται ότι το θέμα θα λυθεί και ότι το Apple Watch Series 10 θα διαθέτει τελικά ανίχνευση υπνικής άπνοιας, ίσως μέσω μεταγενέστερης ενημέρωσης λογισμικού.

Apple Watch Series 10

Όσον αφορά στο σχεδιασμό του Apple Watch Series 10, λέγεται ότι είναι παρόμοιος με το Apple Watch Series 9, αλλά με ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη και πιο λεπτή θήκη. Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τα νέα μοντέλα μαζί με το iPhone 16 στην εκδήλωσή της στις 9 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Apple Watch κάλεσε ελικόπτερο και έσωσε τη ζωή ενός σέρφερ

Ο κομψός σχεδιασμός σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας δείχνει ότι το Apple Watch συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια του δυνατού σε ένα smartwatch. Από την αρχική κυκλοφορία του μέχρι τώρα παραμένει ένα ισχυρό εργαλείο για την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Είτε είστε λάτρης της γυμναστικής, είτε σας ενδιαφέρει πολύ η υγείας σας, είτε απλά αναζητάτε μια κομψή και βολική φορητή συσκευή, το Apple Watch Series 10 είναι σίγουρα μια καλή επιλογή!

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS