ΑρχικήinetΚαλλιτέχνες αξιοποιούν εργαλεία AI για την παρουσίαση των έργων τους

Καλλιτέχνες αξιοποιούν εργαλεία AI για την παρουσίαση των έργων τους

Η OpenAI ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με γκαλερί της Νέας Υόρκης, προσφέροντας στους καλλιτέχνες πρόσβαση σε πρωτοποριακά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI).

AI καλλιτέχνες

Η έκθεση με τίτλο «Strada Nuova: Νέος Δρόμος», που θα φιλοξενηθεί στην Strada Gallery, θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα εστιάσει σε μια «διαφορετική ομάδα (diverse group) καλλιτεχνών», όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Strada, Paul Hill.

Διαβάστε ακόμη: MIT: Πώς μπορεί να μας βλάψει η τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Αυτή η ομάδα έχει επιλεγεί προσεκτικά και αποτελείται από εξαιρετικούς ερευνητές, ακαδημαϊκούς και δημιουργούς που εργάζονται στο πεδίο της σύνθεσης φυσικών και ψηφιακών έργων τέχνης.

Καλλιτέχνες, όπως η Minne Atairu αξιοποιεί το AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να δημιουργήσει έργα που αποκαλύπτουν κενά στην ιστορία των έγχρωμων, με το βίντεο “Regina Gloriana” να εμπνέεται από ταινίες τρόμου της Νιγηρίας. Η χρήση του AI στην τέχνη έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις σχετικά με παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, με πρόσφατες αγωγές κατά εταιρειών όπως η Anthropic και η OpenAI.

AI

Ο Hill πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επιφέρει μια βιομηχανική επανάσταση, τονίζοντας την ανάγκη να συμπεριληφθούν περιθωριοποιημένες κοινότητες. Καλλιτέχνες όπως ο Curry Hackett αμφισβητούν τη χρήση του AI, αναμορφώνοντας τη διαδικασία της τέχνης και φωτίζοντας τη σχέση των Έγχρωμων με τη φύση.

Ο Hackett επισημαίνει τις περιβαλλοντικές, πολιτικές και ηθικές ανησυχίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα δημιουργίας νέων μέσων. Ως έγχρωμος καλλιτέχνης, τονίζει τη σημασία της ισότιμης εκπροσώπησης στα μοντέλα. Επιπλέον, αναγνωρίζει τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση δεδομένων χωρίς τη συναίνεση των ατόμων και προτείνει την ανάπτυξη κανόνων και βέλτιστων πρακτικών. Στους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβάνεται και η Sophia Wilson, φωτογράφος και εικαστικός, η οποία αξιοποιεί εργαλεία AI όπως το Sora για να εμπλουτίσει τη δουλειά της.

Δείτε περισσότερα: Τεχνητή νοημοσύνη: Top εφαρμογές για τις επιχειρήσεις

καλλιτέχνες AI

Στην έκθεση Strada, κατέγραψε έγχρωμες bodybuilders γυναίκες στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να εμπλουτίσει την αφήγηση και να προσδώσει μια πιο ζωντανή διάσταση στις ιστορίες τους. Στόχος της ήταν να ενισχύσει τις φωνές τους και να περιορίσει τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε επίσης: Διασφάλιση της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS