ΑρχικήinetΕίστε έγκυος; Αγοράστε άμεσα ένα Apple Watch!

Είστε έγκυος; Αγοράστε άμεσα ένα Apple Watch!

Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια από την κυκλοφορία του Apple Watch στις 24 Απριλίου 2015, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που το smartwatch μπόρεσε να σώσει μια ζωή χάρη σε ένα από τα χαρακτηριστικά του, που σχετίζονται με την υγεία. Οι έγκυες γυναίκες στρέφονται όλο και περισσότερο σε έξυπνα ρολόγια όπως το Apple Watch και δαχτυλίδια, για να παρακολουθούν ορισμένες μετρήσεις υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch Series 10 θα έχει λειτουργία “ανίχνευσης υπνικής άπνοιας”

έγκυος Apple Watch

Ένας γιατρός που δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει σχετικά με τη σημασία μιας τέτοιας παρακολούθησης είναι η Δρ Rachel Manalo, η οποία όχι μόνο είναι παιδοκαρδιολόγος (που σημαίνει ότι θεραπεύει παιδιά με καρδιακές παθήσεις) αλλά είναι επίσης μια από τις έγκυες γυναίκες που ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να φοράει Apple Watch κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Όταν ήταν έγκυος στις αρχές του 2022, στις 18 εβδομάδες κύησης, η Δρ Manalo ένιωσε την καρδιά της να χτυπάει γρήγορα και να σβήνει. Όταν συνέχισε να συμβαίνει, ήξερε ότι αυτό δεν ήταν καλό σημάδι.

Επίσης, την ενοχλούσε το αίσθημα δύσπνοιας και κούρασης μετά την εξέταση ενός ασθενούς. Όταν έφτασε τις 33 εβδομάδες, οι γρήγοροι καρδιακοί παλμοί δεν εξαφανίζονταν και χρησιμοποίησε το Οθόνη ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG) στο Apple Watch της για να παρακολουθεί την δραστηριότητα της καρδιάς και τον καρδιακό ρυθμό.

Δείτε ακόμα: Apple Watch κάλεσε ελικόπτερο και έσωσε τη ζωή ενός σέρφερ

Το Apple Watch μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στις έγκυες γυναίκες

Το ΗΚΓ της ήταν «ασαφές». Αντί να χτυπά με τους συνηθισμένους 60-100 παλμούς το λεπτό, η καρδιά του Δρ. Manalo χτυπούσε 150 φορές το λεπτό για πάνω από 40 λεπτά. Εάν παρακολουθείτε πολλές ιατρικές εκπομπές, ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τη διάγνωσή της για κοιλιακή ταχυκαρδία. Αυτό σημαίνει ότι το κάτω μέρος της καρδιάς της δεν λειτουργούσε τόσο καλά όσο το πάνω μέρος και ότι δεν έμπαινε αρκετό οξυγόνο στο αίμα της. Επιπλέον, η καρδιά της δούλευε ήδη για δύο.

Η γιατρός έσπευσε στο Λος Άντζελες όπου είδε την Δρ. Tina Nguyen η οποία είπε ότι αυτό το είδος καρδιακού προβλήματος, αν δεν ληφθεί μέριμνα, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch του Sean Elliott ανίχνευσε ακανόνιστο καρδιακό παλμό

Ο Δρ Nguyen προειδοποιεί ότι ένας κάτοχος Apple Watch και ειδικά οι έγκυες, δεν πρέπει να κάνει μόνος του τη διάγνωση και να ερμηνεύει τα δεδομένα εκτός εάν είναι γιατρός. “Ακατέργαστα δεδομένα δεν είναι διάγνωση, σωστά; Είναι απλά συμπτώματα“, είπε. Έαν λοιπόν έχετε συμπτώματα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας για μία εξέταση.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS