ΑρχικήinetΓιατί παρατηρείται αύξηση ειδοποιήσεων για απάτες πιστωτικών καρτών;

Γιατί παρατηρείται αύξηση ειδοποιήσεων για απάτες πιστωτικών καρτών;

Είναι μια κατάσταση που έχουν αντιμετωπίσει σχεδόν όλοι: Προσπαθείτε να κάνετε μια σημαντική αγορά με την πιστωτική σας κάρτα, και τη στιγμή που τη χρειάζεστε περισσότερο, η κάρτα σας απορρίπτεται.

απάτες πιστωτικών καρτών

Μερικές φορές, η διαδικασία είναι απλή, καθώς απαιτεί απλώς την επιβεβαίωση της αγοράς μέσω SMS, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε γρήγορα τη συναλλαγή. Άλλες φορές, όμως, πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί ημέρες και περιλαμβάνει κωδικούς επιβεβαίωσης, ταχυδρομικές επιστολές και αναμονή με την εταιρεία της κάρτας για να διασφαλίσετε ότι ήσασταν πράγματι εσείς που θέλατε να κάνετε την αγορά.

Διαβάστε επίσης: Ασφαλίστε την πιστωτική σας κάρτα με αυτή τη ρύθμιση iPhone

Ο επικεφαλής της Deloitte στις ΗΠΑ για θέματα κινδύνου και χρηματοοικονομικών συμβούλων, Satish Lalchand, δηλώνει ότι το ποσοστό των ειδοποιήσεων σχετικά με την απάτη πιστωτικών καρτών αυξάνεται «ραγδαία». Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς πολλές από αυτές τις ειδοποιήσεις δεν αποτελούν ψευδείς συναγερμούς. Σύμφωνα με την Experian, περίπου το 60% των κατόχων πιστωτικών καρτών το 2023 αντιμετώπισαν κάποια μορφή απόπειρας απάτης. «Η απάτη σε όλα τα κανάλια — είτε πρόκειται για απάτες με επιταγές, πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ή πληρωμές peer-to-peer — αυξάνεται ραγδαία», προσθέτει ο Satish Lalchand.

#secnews #man #rocks 

Άνδρας του 17ου αιώνα θάφτηκε με μεγάλες πέτρες στο στήθος. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός άνδρα που είχε καλυφθεί με πέτρες - προφανώς για να τον αποτρέψουν από το να αναστηθεί από τους νεκρούς, ως «εκδίκηση» - ενώ κάνουν ανασκαφές γύρω από μια αγχόνη του 17ου αιώνα στη Γερμανία. Ο τάφος, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Quedlinburg στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, είναι ένας από τους τουλάχιστον 16 που ανακαλύφθηκαν στον χώρο της αγχόνης, όπου οι εγκληματίες εκτελούνταν με απαγχονισμό από τη δεκαετία του 1660 έως τις αρχές του 19ου αιώνα.

00:00 Εισαγωγή
00:24 Περισσότεροι τέτοιοι τάφοι
00:46 Μέτρα αποτροπής
01:10 Άγνωστη αιτία θανάτου
01:41 Νεκροταφείο εγκληματιών

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/620572/andras-17-aiona-thaftike-megales-petres-stithos/

Follow us:
Facebook:  https://www.facebook.com/SecNews 
Instagram:  https://www.instagram.com/secnews.gr/  
X (Twitter):   https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok:    https://www.tiktok.com/@secnewsgr

#secnews #man #rocks

Άνδρας του 17ου αιώνα θάφτηκε με μεγάλες πέτρες στο στήθος. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός άνδρα που είχε καλυφθεί με πέτρες - προφανώς για να τον αποτρέψουν από το να αναστηθεί από τους νεκρούς, ως «εκδίκηση» - ενώ κάνουν ανασκαφές γύρω από μια αγχόνη του 17ου αιώνα στη Γερμανία. Ο τάφος, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Quedlinburg στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, είναι ένας από τους τουλάχιστον 16 που ανακαλύφθηκαν στον χώρο της αγχόνης, όπου οι εγκληματίες εκτελούνταν με απαγχονισμό από τη δεκαετία του 1660 έως τις αρχές του 19ου αιώνα.

00:00 Εισαγωγή
00:24 Περισσότεροι τέτοιοι τάφοι
00:46 Μέτρα αποτροπής
01:10 Άγνωστη αιτία θανάτου
01:41 Νεκροταφείο εγκληματιών

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/620572/andras-17-aiona-thaftike-megales-petres-stithos/

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/SecNews
Instagram: https://www.instagram.com/secnews.gr/
X (Twitter): https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok: https://www.tiktok.com/@secnewsgr

0

YouTube Video VVVDWG45SzRBbWhLQjFZMjNHbjY5YWV3LnBRLVRDWUVyUDJn

Άνδρας του 17ου αιώνα θάφτηκε με μεγάλες πέτρες στο στήθος

SecNewsTV 19 hours ago

Οι παγκόσμιες απώλειες καρτών λόγω απάτης ανήλθαν σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών της βιομηχανίας πληρωμών Nilson Report, με την αγορά των ΗΠΑ να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% αυτού του ποσού. Οι προβλέψεις υποδεικνύουν μια διαρκή απειλή που θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε απάτες με κάρτες μέσα στην επόμενη δεκαετία, έως το 2032.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) συμβάλλει στην ανάπτυξη του προβλήματος, αλλά παράλληλα προσφέρει λύσεις, όπως παρατηρεί η Visa. «Πολλές απάτες αυτού του τύπου προκύπτουν επειδή οι ίδιοι οι χάκερς χρησιμοποιούν γενικά την τεχνητή νοημοσύνη», εξηγεί ο Lalchand. «Έτσι, τώρα μπορούν να ενεργούν πολύ πιο γρήγορα».

Στο παρελθόν, οι χάκερς μπορούσαν να ανοίγουν πέντε έως δέκα λογαριασμούς την ημέρα. Σήμερα, αυτός ο αριθμός έχει εκτοξευθεί σε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βοηθά επίσης στην ανίχνευση δυνητικά προβληματικών συναλλαγών, αν και πολλές φορές οι προειδοποιήσεις αποδεικνύονται ψευδείς. «Όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επενδύουν περισσότερο στην έννοια της απάτης και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων τους, αντικαθιστώντας παλαιότερες τεχνολογίες και ενισχύοντας τις δυνατότητες ανίχνευσης. Επαναρυθμίζουν επίσης τις ειδοποιήσεις τους», σημειώνει ο Lalchand. «Αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση των αναγνωρίσεων από την πλευρά της ανίχνευσης».

Περισσότερα προσωπικά δεδομένα παραβιάζονται

Δείτε περισσότερα: Προσωπικά δεδομένα κατόχων αυτοκινήτων διαρρέουν στο διαδίκτυο

Ο Michael Bruemmer, αντιπρόεδρος της Experian και επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας επίλυσης παραβιάσεων δεδομένων και προστασίας των καταναλωτών, επισημαίνει ότι οι απάτες πλέον εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους πέρα από την κλοπή του αριθμού πιστωτικής κάρτας, χρησιμοποιώντας άλλα στοιχεία του οικονομικού ιστορικού, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και η ταυτότητα.

Μόλις τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν σημειωθεί τέσσερις σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Ticketmaster, Change Healthcare, AT&T και National Public Data. Οι αυξανόμενες παραβιάσεις δεδομένων μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εποπτεία και περισσότερα προληπτικά πρωτόκολλα ειδοποίησης, αν και συχνά δεν αποτελούν τον κύριο λόγο για ειδοποιήσεις, σύμφωνα με την Experian.

πιστωτικές κάρτες απάτες

Υπάρχουν, ωστόσο, και καλά νέα. Το ποσοστό των ψευδών αγορών με πιστωτικές κάρτες μειώνεται συνολικά, σύμφωνα με την Experian. Το 2024 καταγράφηκαν 416.582 περιπτώσεις απάτης με πιστωτικές κάρτες, σημειώνοντας μείωση 5,4% σε σύγκριση με το 2023.

Η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να ανιχνεύει μοτίβα συμπεριφοράς έχει συμβάλει σε αυτή τη μείωση. Αν και οι κάτοχοι καρτών εξακολουθούν να δέχονται μπλοκαρίσματα σε αγορές που φαίνονται ασυνήθιστες, η τεχνολογία έχει βελτιώσει την ενημέρωση για πιθανές απάτες. Η MasterCard αναφέρει ότι έχει παρατηρήσει κατά μέσο όρο 20% αύξηση στην ικανότητά της να ανιχνεύει απάτες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, με αύξηση έως και 300% στην ικανότητα ανίχνευσης απάτης χωρίς περισσότερες ψευδείς ειδοποιήσεις. Ωστόσο, η Mastercard δεν έχει δημοσιοποιήσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το απόλυτο επίπεδο απάτης και τη συνολική ακρίβεια του εντοπισμού της.

Την Πέμπτη, η Mastercard ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Recorded Future, που ειδικεύεται στην ανίχνευση απάτης πληρωμών, και με την οποία συνεργάζεται ήδη για την αναγνώριση παραβιασμένων καρτών.

Διαβάστε σχετικά: Η MasterCard εξαγοράζει την Recorded Future

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση των τριβών», δήλωσε ο Johan Gerber, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mastercard και επικεφαλής λύσεων ασφαλείας.

Για παράδειγμα, όσον αφορά ταξιδιωτικά σχέδια και αγορές σε ξένες χώρες, οι άνθρωποι στο παρελθόν χρειάζονταν να καλέσουν την εταιρεία πιστωτικών καρτών. Σήμερα, οι εταιρείες καρτών αναγνωρίζουν αυτόματα τις διακοπές και τα ταξιδιωτικά μοτίβα βασιζόμενες στη συμπεριφορά προηγούμενων αγορών. Η τεχνολογία έχει επίσης επιταχύνει τον εντοπισμό και την εκκαθάριση των ειδοποιήσεων απάτης, αποτρέποντας την ανάγκη για αναμονή στην τηλεφωνική γραμμή. Σε πολλές περιπτώσεις, η επαλήθευση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά μέσω εξουσιοδοτημένων λογαριασμών ή με πληροφορίες που γνωρίζει αποκλειστικά ο κάτοχος της κάρτας.

Tips για να μειώσετε τις περιττές ειδοποιήσεις

Σήμερα, ορισμένα σενάρια μπορεί να προκαλέσουν ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παραμέτρους ασφαλείας. Η Experian αναφέρει ότι, ενώ οι παραβιάσεις δεδομένων συχνά ενεργοποιούν ειδοποιήσεις για απάτη, στην πραγματικότητα είναι οι αλλαγές στα πρότυπα αγορών που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν red flags. Αν κάνετε αγορές σε ένα νέο κατάστημα ή αγοράζετε ένα μεγάλο αντικείμενο που συνήθως δεν αποκτάτε, αυτό συνήθως θα καταγραφεί. Η MasterCard επισημαίνει επίσης ότι η γρήγορη εκτέλεση πολλαπλών συναλλαγών θα προκαλεί πάντα ειδοποίηση στα συστήματά της, επομένως να περιμένετε ότι ενδέχεται να επιβληθεί ένα προσωρινό μπλοκάρισμα.

Για να διασφαλίσετε ότι θα λαμβάνετε κυρίως ακριβείς ειδοποιήσεις απάτης, είναι προτεινόμενο να εγγραφείτε σε υπηρεσίες παρακολούθησης και να ορίσετε προσωπικά όρια ειδοποίησης στους λογαριασμούς σας. Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σας επιτρέπουν να θέσετε νομισματικά όρια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με μεγάλες συναλλαγές. Το πάγωμα της κάρτας σας, η χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και η ενεργοποίηση της ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) με βιομετρικό κωδικό πρόσβασης για τους οικονομικούς σας λογαριασμούς μπορεί επίσης να είναι επωφελής.

πιστωτικές κάρτες scam

Δείτε ακόμα: Air Europa – παραβίαση δεδομένων: Οι πελάτες καλούνται να ακυρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες

«Προσπαθήστε να κάνετε αγορές σε τακτικούς και αξιόπιστους ιστότοπους και αν χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα, επιλέξτε μια κάρτα με χαμηλό όριο που να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτούς τους ιστότοπους,» προτείνει ο Bruemmer. «Θα συνιστούσα επίσης να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή Tap-to-Pay ή μια κινητή εφαρμογή και να αποφεύγετε τις δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi κατά τις αγορές σας.»

Ακόμη και αν οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές, ποτέ μην τις αγνοείτε. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι λαμβάνετε ειδοποίηση για παραβιάσεις δεδομένων καθημερινά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύετε.

«Οι χρήστες πρέπει να προσέχουν αυτά τα ζητήματα, καθώς είναι θέμα χρόνου μέχρι να επηρεαστούν,» δήλωσε ο Satish Lalchand.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS