ΑρχικήBusinessΤο εργατικό δυναμικό στον κυβερνοχώρο απαιτεί ποικιλία στις πρακτικές προσλήψεων

Το εργατικό δυναμικό στον κυβερνοχώρο απαιτεί ποικιλία στις πρακτικές προσλήψεων

Το παγκόσμιο χάσμα εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει φτάσει σε νέο επίπεδο, με εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι απαιτούνται 4,8 εκατομμύρια επαγγελματίες για την αποτελεσματική ασφάλιση των οργανισμών.

cybersecurity εργατικό δυναμικό

Αυτή η ανάγκη σημειώνει αύξηση 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το ISC2.

Παρά την αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, η παγκόσμια αύξηση του εργατικού δυναμικού έχει επιβραδυνθεί για πρώτη φορά από την έναρξη της καταμέτρησης του μεγέθους του εργατικού δυναμικού από το ISC2 πριν από έξι χρόνια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 5,5 εκατομμύρια άτομα (αύξηση μόλις 0,1% σε ετήσια βάση). Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πέρυσι, όταν το εργατικό δυναμικό είχε αυξηθεί κατά 8,7% σε ετήσια βάση, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοασφάλεια: Ελλείψεις προσωπικού λόγω χαμηλού budget

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο. Η Γη μπορεί να είχε έναν τεράστιο δακτύλιο διαστημικών πετρωμάτων που την περιέβαλλε, παρόμοιο με εκείνους γύρω από τον Κρόνο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαοτικά χτυπήματα μετεωριτών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, προτείνει νέα έρευνα. Ο υποτιθέμενος δακτύλιος μπορεί να σχηματίστηκε περίπου 466 εκατομμύρια χρόνια πριν και ήταν τα απομεινάρια ενός γιγάντιου αστεροειδούς που τραβήχτηκε από τις παλιρροϊκές δυνάμεις της Γης αφού πέρασε το όριο Roche του πλανήτη μας.

00:00 Εισαγωγή
00:17 Σχηματισμός υποτιθέμενου δακτυλίου
00:41 Ορδοβικιανή περίοδος
01:31 Πιθανή εξήγηση
01:47 Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/619821/gi-kapote-eixe-daktilio-san-krono/

Follow us:
Facebook:  https://www.facebook.com/SecNews 
Instagram:  https://www.instagram.com/secnews.gr/  
X (Twitter):   https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok:    https://www.tiktok.com/@secnewsgr

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο. Η Γη μπορεί να είχε έναν τεράστιο δακτύλιο διαστημικών πετρωμάτων που την περιέβαλλε, παρόμοιο με εκείνους γύρω από τον Κρόνο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαοτικά χτυπήματα μετεωριτών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, προτείνει νέα έρευνα. Ο υποτιθέμενος δακτύλιος μπορεί να σχηματίστηκε περίπου 466 εκατομμύρια χρόνια πριν και ήταν τα απομεινάρια ενός γιγάντιου αστεροειδούς που τραβήχτηκε από τις παλιρροϊκές δυνάμεις της Γης αφού πέρασε το όριο Roche του πλανήτη μας.

00:00 Εισαγωγή
00:17 Σχηματισμός υποτιθέμενου δακτυλίου
00:41 Ορδοβικιανή περίοδος
01:31 Πιθανή εξήγηση
01:47 Απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/619821/gi-kapote-eixe-daktilio-san-krono/

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/SecNews
Instagram: https://www.instagram.com/secnews.gr/
X (Twitter): https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok: https://www.tiktok.com/@secnewsgr

0

YouTube Video VVVDWG45SzRBbWhLQjFZMjNHbjY5YWV3Lm51N1Q4ek1SRDkw

Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο

SecNewsTV 16 hours ago

Για πρώτη φορά, οι συμμετέχοντες ανέφεραν την «έλλειψη προϋπολογισμού» ως την κύρια αιτία για την έλλειψη προσωπικού, αντικαθιστώντας την προηγούμενη κυρίαρχη αιτία, την «έλλειψη ειδικευμένου ταλέντου», που αναφερόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομική αστάθεια, το επάγγελμα βρίσκεται υπό πίεση, με ολοένα και πιο περιορισμένους πόρους. Παρά το γεγονός ότι το 74% των επαγγελματιών συμφωνεί ότι το τοπίο απειλών του 2024 είναι το πιο δύσκολο που έχουν βιώσει τα τελευταία πέντε χρόνια, οι δημοσιονομικές πιέσεις στο εργατικό δυναμικό της κυβερνοασφάλειας περιλαμβάνουν:

  • Το 37% αντιμετωπίζει περικοπές προϋπολογισμού (+7% από το 2023)
  • Το 25% αντιμετωπίζει απολύσεις στην ομάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (+3% από το 2023)
  • Το 38% αντιμετωπίζει παγώματα προσλήψεων (+6% από το 2023)
  • Το 32% βλέπει λιγότερες προσφορές (+6% από το 2023)
  • Τα κενά δεξιοτήτων θέτουν τους οργανισμούς σε κίνδυνο

Φέτος, στη μελέτη συμμετείχαν ρεκόρ 15.852 επαγγελματιών και υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Εκτός από το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού, το 90% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ελλείψεις δεξιοτήτων στους οργανισμούς τους. Το 58% πιστεύει ότι αυτή η έλλειψη δεξιοτήτων θέτει τον οργανισμό τους σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ το 64% θεωρεί ότι τα κενά δεξιοτήτων αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια των οργανισμών τους σε σύγκριση με τις ελλείψεις προσωπικού. Οι επαγγελματίες κατατάσσουν τα εξής πέντε κενά δεξιοτήτων ως τα πιο κρίσιμα στους οργανισμούς τους:

Δείτε περισσότερα: Microsoft: Σύνοδος κορυφής σχετικά με την κυβερνοασφάλεια

«Η μελέτη ISC2 Cybersecurity Workforce Study υπογραμμίζει μια ανησυχητική αντίληψη μεταξύ των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας. Μετά από δύο χρόνια φθίνουσας επένδυσης σε ευκαιρίες προσλήψεων και επαγγελματικής εξέλιξης, οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν τώρα σημαντικές ελλείψεις δεξιοτήτων και προσωπικού – ένα θέμα που οι επαγγελματίες προειδοποιούν ότι αυξάνει τον συνολικό κίνδυνο», δήλωσε ο Andy Woolnough, EVP του ISC2 Corporate Affairs.

«Σε μια εποχή που η παγκόσμια αστάθεια και οι αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνουν ραγδαία το τοπίο απειλών, η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην επόμενη γενιά του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Αυτό θα επιτρέψει στους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να διατηρήσουν τα κρίσιμα περιουσιακά μας στοιχεία ασφαλή», πρόσθεσε ο Woolnough.

Προσέλκυση ταλέντων εισαγωγικού επιπέδου

Το 31% των συμμετεχόντων είπε ότι οι ομάδες ασφαλείας τους δεν είχαν επαγγελματίες εισαγωγικού επιπέδου στις ομάδες τους και το 15% είπε ότι δεν είχαν επαγγελματίες κατώτερου επιπέδου (1-3 χρόνια εμπειρίας). Επιπλέον, οι διευθυντές προσλήψεων – το 62% των οποίων είχε επί του παρόντος ανοιχτούς ρόλους στις ομάδες τους – εστιάζουν στην πρόσληψη ρόλων μεσαίου έως προχωρημένου επιπέδου και όχι σε ένα ευρύ μείγμα εμπειρίας και ικανοτήτων.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα υψηλό ποσοστό οργανισμών που δεν διαθέτουν μια σειρά επαγγελματιών που μπορούν να αναπτύξουν τις θεμελιώδεις δεξιότητές τους εσωτερικά για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες ομάδες και αντ’ αυτού βασίζονται αποκλειστικά στην πρόσληψη ταλέντων με προϋπηρεσία. Η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης για ταλέντα εισαγωγικού επιπέδου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για το μέλλον, καθώς και για την προσφορά ευκαιριών προόδου στο υπάρχον εργατικό δυναμικό.

Η έλλειψη δεξιοτήτων στο χώρο εργασίας στον κυβερνοχώρο τροφοδοτεί κινδύνους για την ασφάλεια

Η εργασιακή ικανοποίηση μεταξύ των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας παρέμεινε υψηλή τα τελευταία χρόνια, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό και τις αυξανόμενες απειλές. Ωστόσο, φέτος – που είναι γεμάτη από αυξανόμενες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, αργή ανάπτυξη θέσεων εργασίας και περιορισμένα budget – η μελέτη μας αποκάλυψε ότι το ποσοστό ικανοποίησης από την εργασία έχει πέσει στο 66%, μειωμένο κατά 4% από το 2023.

Με την αυξανόμενη πίεση στις ομάδες κυβερνοασφάλειας, αυτή η πτώση στην ικανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε αποχώρηση επαγγελματιών και σε αυξημένη εξουθένωση, επιδεινώνοντας περαιτέρω την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

εργατικό δυναμικό

Διαβάστε ακόμη: Η NRF Αυστραλίας προσέλαβε νέα επικεφαλής κυβερνοασφάλειας

Η φετινή έρευνα αποκαλύπτει τρεις βασικούς τομείς δράσης για τους οργανισμούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια έλλειψη θέσεων εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, να ενθαρρύνουν νέους στην επαγγελματική ζωή και να μειώσουν το χάσμα δεξιοτήτων. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν τη διαχείριση των προτεραιοτήτων στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις προσλήψεις, την προώθηση της εσωτερικής επαγγελματικής ανάπτυξης και τον καθορισμό ρεαλιστικών και σαφών προσδοκιών για τους ρόλους εργασίας.

Η έλλειψη επαγγελματιών και δεξιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας συνιστά σοβαρούς κινδύνους και ευπάθειες για τους οργανισμούς. Η αδυναμία κάλυψης των απαιτούμενων ρόλων και εξασφάλισης των απαραίτητων δεξιοτήτων οδηγεί σε αυξημένο φόρτο εργασίας, καθιστώντας τους οργανισμούς ευάλωτους τόσο σε θέματα ασφάλειας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Πηγή: helpnetsecurity

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS