ΑρχικήSecurityΗ hacking συμμορία UNC1860 δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή

Η hacking συμμορία UNC1860 δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή

Η hacking συμμορία “UNC1860” από το Ιράν, έχει διασυνδέσεις με το Υπουργείο Πληροφοριών της χώρας και εξειδικεύεται στην απόκτηση αρχικής πρόσβασης σε κρίσιμα δίκτυα.

UNC1860

Χρησιμοποιεί εξειδικευμένα εργαλεία για να στοχεύσει τον τηλεπικοινωνιακό και κυβερνητικό τομέα στη Μέση Ανατολή και έχει εμπλακεί σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ και της Αλβανίας. Η Mandiant έχει εντοπίσει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, τα οποία του επιτρέπουν να παραμένει σε δίκτυα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Δείτε ακόμη: Σε hacking επίθεση οφείλεται η έκρηξη των τηλεειδοποιητών της Χεζμπολάχ;

Η συμμορία UNC1860 συνεργάζεται με άλλες ομάδες σχετιζόμενες με το MOIS και διαθέτει προηγμένες ικανότητες αντίστροφης μηχανικής, δημιουργώντας κακόβουλο λογισμικό εντός του πυρήνα των Windows. Συνιστά σοβαρή απειλή στον κυβερνοχώρο, υποστηρίζοντας στόχους όπως η κατασκοπεία και οι επιθέσεις σε δίκτυα. Η ικανότητά του να αποκτά αρχική πρόσβαση σε στοχευμένα περιβάλλοντα του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στο ιρανικό κυβερνοοικοσύστημα.

Ο παράγοντας αυτός παρατηρείται να σαρώνει IP διευθύνσεις, κυρίως στη Σαουδική Αραβία, αναζητώντας τρωτά σημεία. Χρησιμοποιεί εργαλεία για την επαλήθευση διαπιστευτηρίων και στοχεύει διακομιστές VPN, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ευάλωτους διακομιστές με μια σειρά implants, σχεδιασμένων για να είναι λιγότερο ανιχνεύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα: Το Υπουργείο Παιδείας της Σιγκαπούρης καταργεί την εφαρμογή Mobile Guardian από συσκευές των μαθητών, έπειτα από hacking επίθεση

«Αυτά τα implants αποδεικνύουν την εις βάθος κατανόηση του ομίλου σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Windows, τις λύσεις ανίχνευσης δικτύου, τις δυνατότητες αντίστροφης μηχανικής του πυρήνα και τις τεχνικές αποφυγής ανίχνευσης».

Σε παραβιασμένους διακομιστές, το UNC1860 εγκαθιστά επιλεκτικά backdoors μέσω GUI ελεγκτών. Αυτοί οι ελεγκτές επιτρέπουν σε τρίτους, χωρίς προηγούμενη γνώση του στοχευμένου περιβάλλοντος, να αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση σε μολυσμένα δίκτυα μέσω του πρωτοκόλλου απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (RDP).

UNC1860

Δείτε επίσης: Κροατία – Αεροδρόμιο Σπλιτ: Hacking επίθεση επηρεάζει πτήσεις

«Επιπλέον, αυτοί οι ελεγκτές μπορούν να παρέχουν στους τρίτους χειριστές μια διεπαφή που καθοδηγεί τους χρήστες στη διαδικασία ανάπτυξης προσαρμοσμένων ωφέλιμων φορτίων και εκτέλεσης άλλων λειτουργιών, όπως η εσωτερική σάρωση και η εκμετάλλευση εντός του στοχευμένου δικτύου», αναφέρει το report.

Πηγή: cybernews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS