Η Disney αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει το σύστημά της, μετά την κλοπή άνω του ενός terabyte δεδομένων από εσωτερικές πλατφόρμες επικοινωνίας, από μια ομάδα hacktivists, καταργώντας οριστικά το Slack.

Τον Ιούλιο, η hacking συμμορία NullBulge διέρρευσε 1,1 TB δεδομένων από το εσωτερικό αρχείο Slack της Disney, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία έργων τέχνης. Οι hackers αποκάλυψαν ότι η κλοπή δεδομένων ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας με έναν εμπιστευτικό συνεργάτη της εταιρείας, ενώ ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν περισσότερα δεδομένα λόγω της διακοπής της συνεργασίας.

Διαβάστε σχετικά: Η Disney διακόπτει τους δεσμούς της με το Slack μετά το hack

Πλέον, η Disney αποφάσισε να καταργήσει το Slack και να αναδιοργανώσει την επικοινωνία των υπαλλήλων της υπό την ηγεσία του Bob Iger. Ο οικονομικός διευθυντής της Disney, Hugh Johnston, ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι η μετάβαση από το Slack θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Οι διαρροές περιλάμβαναν ακυκλοφόρητα έργα, κώδικα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, θέτοντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια

. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και για την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πόρων.

Ο Steinberg υποστηρίζει ότι οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να προστατεύσουν τις εσωτερικές τους επικοινωνίες αναγνωρίζοντας τους τύπους απειλών που τις αφορούν. Στην περίπτωση της Disney, ένας υπάλληλος φέρεται να βοήθησε τους hackers, παρόλο που η εταιρεία θα έπρεπε να είχε παρατηρήσει τη δραστηριότητα ενός χρήστη που κατέβαζε ασυνήθιστα πολλά δεδομένα από τα κανάλια Slack.

Δείτε περισσότερα: Το streaming πακέτο “Disney Plus, Hulu και Max” έφτασε στις ΗΠΑ

Στο παρελθόν, hackers έχουν εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές επικοινωνίες εταιρειών όπως η MGM και η Caesars για να παρακολουθούν εργαζομένους και να συλλέγουν πληροφορίες. Πέρυσι, η Activision υπέστη επίσης παραβίαση δεδομένων μέσω του Slack.

Πηγή: cybernews