ΑρχικήSecurityTelegram: Θα δίνει αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις IP χρηστών στις αρχές

Telegram: Θα δίνει αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις IP χρηστών στις αρχές

Το Telegram ανακοίνωσε ότι, από εδώ και στο εξής, θα μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις IP των χρηστών με τις αρχές επιβολής του νόμου, μετά από έγκυρο νομικό αίτημα και εάν διαπιστωθεί ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.

Telegram αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις IP  αρχές

Ο ίδιος ο CEO Pavel Durov ανακοίνωσε τη νέα πολιτική απορρήτου, τονίζοντας ότι το Telegram θα συμμορφώνεται με τέτοια αιτήματα των αρχών, μόνο αν λάβει έγκυρη δικαστική απόφαση που επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης είναι ύποπτος για κάποια ποινική υπόθεση και παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της πλατφόρμας.

Προηγουμένως, η κοινή χρήση πληροφοριών χρήστη επιτρεπόταν μόνο για άτομα που θεωρούνταν ύποπτα για τρομοκρατία.

Δείτε επίσης: Το Telegram θα επιτρέπει την αναφορά παράνομου περιεχομένου σε ιδιωτικές συνομιλίες

Επίσης, είπε ότι αυτές οι κοινοποιήσεις δεδομένων θα καταγράφονται σε μια τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας, που δημοσιεύεται στη διεύθυνση: https://t.me/transparency.

Ο Durov αποκάλυψε, ακόμα, ότι το Telegram έχει βελτιώσει το search feature του, που χρησιμοποιείται συχνά για την πώληση και προώθηση παράνομων αγαθών. Ο CEO εξήγησε ότι μια ειδική ομάδα εργάζεται για να αφαιρέσει το προβληματικό περιεχόμενο από τα αποτελέσματα αναζήτησης της πλατφόρμας.

Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να αναφέρουν παράνομο ή μη ασφαλές υλικό μέσω του @SearchReport bot και μια ομάδα συντονιστών θα εξετάσει όλες τις αναφορές όρων αναζήτησης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση παράνομου περιεχομένου.

Telegram: Θα δίνει αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις IP χρηστών στις αρχές

Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να αποθαρρύνουν τους εγκληματίες. Η Αναζήτηση Telegram προορίζεται για την εύρεση φίλων και την ανακάλυψη ειδήσεων, όχι για την προώθηση παράνομων εμπορευμάτων“, πρόσθεσε ο Durov.

Δείτε επίσης: Μετά τη σύλληψη του CEO, η σκοτεινή πλευρά του Telegram έρχεται στο φως

Αυτές οι αλλαγές στο Telegram και η ενημερωμένη πολιτική σχετικά με την κοινή χρήση του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης IP με τις αρχές, έρχεται λίγο καιρό μετά τη σύλληψη του Durov στη Γαλλία. Ως CEO του Telegram, ο Durov θεωρήθηκε “υπεύθυνος” για απάτες, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διανομή περιεχομένου από χρήστες στην πλατφόρμα.

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μερικές ημέρες αργότερα, αλλά του δόθηκε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα επειδή οι γαλλικές αρχές εξακολουθούσαν να τον ερευνούν.

Αν και αυτή η ενημέρωση στην πολιτική απορρήτου μπορεί να απογοητεύσει πολλούς χρήστες του Telegram, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η απόφαση της πλατφόρμας να συμμορφωθεί με έγκυρα νομικά αιτήματα στοχεύει στην τήρηση των δικών της Όρων Παροχής Υπηρεσιών και στην προστασία της κοινότητάς της από παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό για το Telegram να διατηρεί τη διαφάνεια και την ανοιχτή επικοινωνία με τους χρήστες του για να διασφαλίζει την εμπιστοσύνη στη δέσμευση της πλατφόρμας για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Διαρροή δεδομένων Star Health: Εκτέθηκαν δεδομένα 31 εκατ. πελατών μέσω Telegram

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, είναι σημαντικό για εταιρείες, όπως το Telegram, να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του απορρήτου των χρηστών και της παροχής βοήθειας στις αρχές επιβολής του νόμου. Παράλληλα πρέπει να παραμένουν ξεκάθαρες σχετικά με τις ενέργειες και τις πολιτικές τους. Εμείς, ως χρήστες πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων, θα πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση, να ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματά μας και να λαμβάνουμε συνειδητές αποφάσεις για τις πλατφόρμες που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS