ΑρχικήHow ToiOS 18: Πώς να κρύψετε και να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone;

iOS 18: Πώς να κρύψετε και να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone;

Το iOS 18 έφερε μια νέα δυνατότητα ασφαλείας, που σας επιτρέπει να κλειδώσετε και να κρύψετε μεμονωμένες εφαρμογές, ακόμα και αν το iPhone είναι ήδη ξεκλείδωτο.

iOS 18 κλειδώσετε εφαρμογές iPhone

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το κλείδωμα των εφαρμογών

Αυξημένη προστασία

Με τη νέα δυνατότητα, ακόμα και αν κάποιος πάρει το iPhone σας για να δει κάτι, δεν θα μπορεί να ανοίξει τις εφαρμογές που έχετε κλειδώσει. Εάν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει μια κλειδωμένη εφαρμογή, θα δει ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα τον ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση χωρίς έλεγχο ταυτότητας μέσω Face ID (ή Touch ID στο iPhone SE).

Δείτε επίσης: Πριν εγκαταστήσετε το iOS 18, κάντε Backup στο iPhone σας!

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 19 hours ago

Επιπλέον, εάν είναι ενεργοποιημένο το Stolen Device Protection, η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης για το ξεκλείδωμα μιας εφαρμογής δεν αποτελεί επιλογή. Επομένως, ακόμη και αν το iPhone σας κλαπεί και ο κλέφτης γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να ανοίξει εφαρμογές που έχετε κλειδώσει. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένο το Stolen Device Protection, εμφανίζεται ένα μήνυμα για εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα της εφαρμογής μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες Face ID.

Μπορείτε να κλειδώσετε όλες τις εφαρμογές;

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να κλειδώσετε όλες τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, δεν κλειδώνονται οι Χάρτες, το Ρολόι, η Αριθμομηχανή και οι Ρυθμίσεις. Σχεδόν όλες οι άλλες εφαρμογές μπορούν να κλειδωθούν, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών τρίτων.

iOS 18: Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone;

  • Στην Αρχική οθόνη, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να κλειδώσετε.
  • Πατήστε Require Face ID (ή Touch ID).
  • Πατήστε Require Face ID (ή Touch ID) για επιβεβαίωση.

Πώς να κλειδώσετε και να κρύψετε εφαρμογές στο iOS 18

Όταν κλειδώνετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή με την παραπάνω μέθοδο, έχετε και μια άλλη επιλογή: να την κρύψετε. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε εφαρμογές συστήματος όπως το Safari ή τις Φωτογραφίες.

Αν επιλέξετε να αποκρύψτε μια εφαρμογή, το εικονίδιο και το όνομά της θα αφαιρεθεί από την Αρχική οθόνη και δεν θα εμφανίζεται στις αναζητήσεις.

Δείτε επίσης: iOS 18 Notes: Πώς να κάνετε εγγραφή ήχου και απομαγνητοφώνηση

Ένας κρυφός φάκελος για τις κρυμμένες εφαρμογές σας δημιουργείται στο App Library, όπου έχετε πρόσβαση σύροντας προς τα αριστερά στο τέλος των σελίδων της Αρχικής οθόνης. Ωστόσο, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις εφαρμογών ή εισερχόμενες κλήσεις από μια κρυμμένη εφαρμογή.

Πώς να ξεκλειδώσετε και να επανεμφανίσετε εφαρμογές στο iOS 18

 Για να ξεκλειδώσετε μια εφαρμογή, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιό της και επιλέξτε “Don’t Require Face ID” (όπως προείπαμε, αν έχετε ενεργοποιημένη το Stolen Device Protection, η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κλειδώματος απαιτεί Face ID, άρα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από τρίτο άτομο).

Δείτε επίσης: iOS 18: Πώς να προσθέσετε εφέ κειμένου στα μηνύματά σας;

Για να επανεμφανίσετε μια κρυμμένη εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, πηγαίνετε στο App Library και βρείτε τον κρυφό φάκελο στο κάτω μέρος. Θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε σάρωση Face ID για να τον ανοίξετε. Εκεί μπορείτε να βρείτε τις κρυμμένες εφαρμογές σας.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία δεδομένων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. O κίνδυνος παραβίασης και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σημαντικά. Προσωπικές πληροφορίες, οικονομικές λεπτομέρειες και άλλα ευαίσθητα δεδομένα στοχοποιούνται συνεχώς. Με το iOS 18, έχετε τη δυνατότητα να κλειδώνετε τις εφαρμογές που περιέχουν όλα αυτά τα στοιχεία, για να αποφύγετε αδιάκριτα βλέμματα.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS