Η startup Enginsight συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Η Enginsight προσφέρει μια εξ ολοκλήρου γερμανική λύση που εντοπίζει και αποκλείει επιθέσεις, εστιάζοντας στη διαφάνεια και την αυτοματοποίηση στην ασφάλεια πληροφορικής. Ο στόχος της είναι να ελαφρύνει το βάρος των διευθυντών πληροφορικής και να παρέχει τον έλεγχο που χρειάζονται για τα δίκτυά τους. Η startup προτείνει μια ολιστική προσέγγιση στην ανίχνευση απειλών και την αυτοματοποιημένη διαχείριση ευπάθειας, υποστηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για το μέλλον.

Διαβάστε σχετικά: Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Blackpanda διαθέτει 6 εκ. $ για να επεκταθεί στην Ασία

Ο Andreas Unseld, Γενικός Συνεργάτης της UVC Partners, επισημαίνει:

«Από τη δική μας οπτική, η κύρια πρόκληση για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ολοκληρωμένων λύσεων που να είναι ταυτόχρονα προσιτές και εύκολες στην εφαρμογή.

Οι πελάτες του Enginsight επωφελούνται από μια προρυθμισμένη πλατφόρμα που μπορεί συνήθως να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει μέσα σε μία μόλις ημέρα.

Η εταιρεία συνδυάζει την ανίχνευση, την παρακολούθηση και την ανταπόκριση σε απειλές σε ένα ενιαίο σύστημα, χωρίς την ανάγκη για πολλά απομονωμένα εργαλεία. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η προσφορά της Enginsight ευθυγραμμίζεται άψογα με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς.»

Σύμφωνα με τον Alexander Kölpin, Επενδυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Seed + Speed Ventures:

Δείτε περισσότερα: OpenAI: Προηγμένο voice feature για αλληλεπίδραση με το ChatGPT

«Είμαστε περήφανοι για την εξέλιξη και τη βελτίωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Enginsight τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες που αντιμετωπίζουν αυξανόμενους κινδύνους από κυβερνοεπιθέσεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μικρές εταιρείες πρέπει επίσης να λάβουν σοβαρά υπόψη την προστασία των συστημάτων software (λογισμικού) και hardware (υλικού) τους.

Η Enginsight προσφέρει στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφάλειας, συνοδευόμενη από υποστήριξη και συμβουλευτική, που διασφαλίζει την πλήρη προστασία, σχεδιασμένη στη Γερμανία.

Με τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η Enginsight σκοπεύει να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά της περιοχής DACH (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) και να επεκταθεί διεθνώς. Η στρατηγική της θα επικεντρωθεί σε στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, στην ανάπτυξη της ομάδας πωλήσεων και στη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Διαβάστε επίσης: Η Μαλαισία ενισχύει την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση

Ταυτόχρονα, το software (λογισμικό) θα εξελιχθεί, με σκοπό να διασφαλίσει ότι θα παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βελτιστοποιημένη προστασία.

Πηγή: tech.eu