Το Google Photos δοκιμάζει μια φιλική προς τον χρήστη αλλαγή με ένα νέο floating toolbar, που στοχεύει σε ευκολότερη πλοήγηση σε άλμπουμ και share, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας με το ένα χέρι.

Δείτε επίσης: Google Photos: Αποκτά νέο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Μια σημαντική πτυχή αυτής της ενημέρωσης περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση των κουμπιών “Κοινή χρήση” και “Προσθήκη φωτογραφιών“. Αυτά τα κουμπιά που βρίσκονται επί του παρόντος κάτω από τη φωτογραφία εξωφύλλου ενός άλμπουμ, θα βρίσκονται πλέον κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Αυτή η αλλαγή αντιμετωπίζει την απογοήτευση που βιώνουν πολλοί χρήστες όταν αυτά τα κουμπιά μετακινούνται στην κορυφή καθώς κάνουν κύλιση, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση με τον αντίχειρα.

Αυτή η νέα δυνατότητα ανακαλύφθηκε σε ένα APK teardown της έκδοσης 7.1 του Google Photos, παρέχοντας μια πρώιμη ματιά σε πιθανές επερχόμενες λειτουργίες. Αν και αυτά τα teardowns είναι χρήσιμα για τον εντοπισμό των επερχόμενων εξελίξεων, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν φτάνουν όλα τα χαρακτηριστικά που ανακαλύπτονται με αυτόν τον τρόπο σε δημόσια κυκλοφορία.

Δείτε ακόμα: Google Photos: Νέα λειτουργία επεξεργασίας “Ultra HDR”

Το ανανεωμένο floating toolbar του Google Photos προσφέρει βελτιωμένη προσβασιμότητα, διασφαλίζοντας ότι τα κουμπιά “Κοινή χρήση” και “Προσθήκη φωτογραφιών” παραμένουν εύκολα προσβάσιμα ακόμα και κατά την πλοήγηση στο άλμπουμ σας. Η γραμμή εργαλείων εξαφανίζεται έξυπνα καθώς περιηγείστε, αλλά εμφανίζεται ξανά με μια απλή κύλιση προς τα πάνω, διασφαλίζοντας ότι δεν χαλάει την εμπειρία προβολής σας.

Το floating toolbar περιλαμβάνει επίσης ένα νέο κουμπί “Επεξεργασία“, δίνοντάς σας γρήγορη πρόσβαση σε επιλογές για να αναδιοργανώσετε τις φωτογραφίες σας, να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες, να αλλάξετε το όνομα του άλμπουμ ή να προσθέσετε μια εξατομικευμένη περιγραφή. Προηγουμένως, ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες ήταν κρυμμένες στην επιλογή “Επεξεργασία” στο μενού περιβάλλοντος, καθιστώντας αυτή τη νέα προσέγγιση πιο φιλική προς το χρήστη.

Προς το παρόν, το νέο floating toolbar δεν είναι διαθέσιμο στη ζωντανή έκδοση του Google Photos, αλλά με βάση τα ευρήματα, φαίνεται έτοιμη για εφαρμογή και θα μπορούσε να φτάσει με μια μελλοντική ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Google Photos: Βελτιωμένη αναζήτηση και δοκιμή του “Ask Photos”

Η Google φαίνεται ότι καταβάλλει πραγματική προσπάθεια για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τις εφαρμογές της, ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές όπου η χρήση με το ένα χέρι είναι συχνά απαραίτητη. Η ιδέα μιας ευκολότερης εμπειρίας κοινής χρήσης με το ένα χέρι, μαζί με τα απλοποιημένα εργαλεία επεξεργασίας άλμπουμ, είναι ένα σαφές πλεονέκτημα.

Πηγή: phonearena