ΑρχικήYoutubeSpaceX: Το Starlink έχει περισσότερους από 4 εκατ. χρήστες

SpaceX: Το Starlink έχει περισσότερους από 4 εκατ. χρήστες

O πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών διαδικτύου Starlink της SpaceX έχει πλέον πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο X.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση, η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, είχε πει, επίσης, ότι βρίσκονταν πολύ κοντά σε αυτό το νέο ορόσημο. Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι η υπηρεσία Starlink έχει αποκτήσει ένα εκατομμύριο νέους πελάτες από τα τέλη Μαΐου, ξεπερνώντας τον ήδη εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Η Starlink άρχισε να παρέχει υπηρεσίες beta του προϊόντος της τον Οκτώβριο του 2020. Έφτασε 1 εκατομμύριο συνδρομητές τον Δεκέμβριο του 2022, 2 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2023 και 3 εκατομμύρια τον Μάιο του 2024.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η SpaceX θα στείλει το Starship στον Άρη το 2026

Starlink χρήστες πελάτες συνδρομητές spacex

Ο δορυφορικός αστερισμός Starlink περιλαμβάνει σχεδόν 6.000 δορυφόρους, εξυπηρετώντας χρήστες σε σχεδόν 100 χώρες. Στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονται τόσο απλοί χρήστες όσο και μεγάλες εταιρείες.

Πυρηνική βόμβα θα μπορούσε να σώσει τη Γη από αστεροειδείς

SecNewsTV 24 hours ago

Δείτε επίσης: NASA: Η SpaceX θα καταστρέψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο, με υψηλές ταχύτητες, ακόμα και σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι έχει γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα και έχει φέρει συνδεσιμότητα σε περιοχές που προηγουμένως ήταν απρόσιτες. Επιπλέον, με τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς (LEO), η Starlink επιτυγχάνει ταχύτερους χρόνους απόκρισης για δραστηριότητες όπως παιχνίδια, βιντεοδιάσκεψη και streaming. Οι γρήγορες ταχύτητες καθιστούν το δορυφορικό Ίντερνετ ελκυστική επιλογή τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Starlink: Βίντεο δείχνει το τεράστιο δίκτυο δορυφόρων και κάποιοι ανησυχούν!

SpaceX: Το Starlink έχει περισσότερους από 4 εκατ. χρήστες

Το Starlink είναι ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά του δορυφορικού Διαδικτύου. Από την έναρξη της υπηρεσίας, έχει κλέψει  μερίδιο αγοράς από παρόχους όπως η Viasat και η SES, που χειρίζονται μεγάλους δορυφόρους σε υψηλότερη γεωστατική τροχιά. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι δορυφορικοί αστερισμοί στα σκαριά, κυρίως το Project Kuiper της Amazon, αλλά δεν προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS