ΑρχικήReviewsΗ McLaren παρουσιάζει το υβριδικό supercar W1

Η McLaren παρουσιάζει το υβριδικό supercar W1

Η McLaren W1 υπόσχεται να επαναστατήσει την κατηγορία των supercars με έναν εκπληκτικό κινητήρα που συνδυάζει τεχνολογία Formula 1 με πάνω από 1200 ίππους απόδοση.

mclaren w1

«Με το νέο μας supercar Ultimate, επαναστατούμε για άλλη μια φορά στην πραγματική απόδοση supercar, παρουσιάζοντας ένα επικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνει τον ολοκαίνουργιο κινητήρα μας MHP-8 V8.

Διαβάστε σχετικά: Κινέζικες εταιρείες EV οχημάτων απειλούν την Tesla

Αυτός είναι ο πιο προηγμένος αεροδυναμικός σχεδιασμός που έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο δρόμου της McLaren, με εκτενή χρήση προηγμένων ελαφρών υλικών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Michael Leiters. «Πρόκειται πραγματικά για ένα αυτοκίνητο που μόνο η McLaren θα μπορούσε να δημιουργήσει.»

Ο κινητήρας MHP-8 είναι ένας ολοκαίνουργιος V8 twin-turbo 4.0L, που αποδίδει 916 ίππους. Όταν συνδυάζεται με ένα E-motor, η συνολική απόδοση εκτοξεύεται στους 1.258 ίππους, με 988 λίβρες-πόδια ροπής. Αυτή η εκπληκτική ισχύς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-60 mph σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 186 mph να επιτυγχάνεται σε μόλις 12,7 δευτερόλεπτα.

Η χρήση μιας race-oriented flat-plane μανιβέλας από το MHP-8 σημαίνει ότι ο κινητήρας φτάνει τις αγωνιστικές στροφές των 9.200 RPM, συνοδευόμενος από μια εξαιρετική ρύθμιση για τις κεφαλές ταχυτήτων που προέρχεται από την εξάτμιση του W1.

Το συνδεδεμένο E-motor προέρχεται από τον κόσμο των αγώνων και ζυγίζει μόλις 44 λίβρες, σύμφωνα με τη McLaren. Το E-motor και η μονάδα ελέγχου του είναι ενσωματωμένα στο κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με το όχημα, που κινείται αποκλειστικά μέσω των πίσω τροχών.

Δείτε ακόμη: Το Tesla Model 3 είναι πλέον πιο οικονομικό από το Toyota Camry στο Leasing

Η ικανότητα επίτευξης τόσο υψηλών ταχυτήτων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αποτέλεσμα εκτενούς αεροδυναμικής ανάλυσης και ενός ελαφρού πλαισίου από ανθρακονήματα, δήλωσε η McLaren. Με βάρος μόλις 3000 λιβρών, σε συνδυασμό με εφέ εδάφους εμπνευσμένα από τη F1 και αεροδυναμικές βελτιώσεις όπως το ενεργό πίσω φτερό, το αυτοκίνητο υπόσχεται χειρισμό που θυμίζει αγωνιστικό όχημα στην πίστα, σε αντίθεση με την κλασική Corvette που βλέπουμε στη Main Street.

Είναι ενδιαφέρον ότι η McLaren έχει υιοθετήσει ένα υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης και πέδησης, το οποίο, αν και δεν θεωρείται ακριβώς κορυφαίο, αποτελεί μία κίνηση που απευθύνεται στους λάτρεις του αυτοκινήτου, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν χρόνο απόκρισης και εξοικονόμηση βάρους για μια πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Rivian: Μειώνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Leiters δήλωσε στο Yahoo Finance τον Αύγουστο ότι η McLaren επιδιώκει να ακολουθήσει το μοντέλο της Ferrari για επιτυχία. Ως πρώην υπάλληλος της Ferrari (RACE), ο Leiters επιθυμεί να περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που προσφέρονται στους πελάτες, χρεώνοντας υψηλότερες τιμές για την αποκλειστικότητα.

Το τελευταίο υβριδικό supercar της Ferrari, το LaFerrari, συνδύαζε έναν V-12 κινητήρα με ηλεκτρικούς κινητήρες, προσφέροντας 950 ίππους και τιμή άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η Ferrari σταμάτησε την παραγωγή της LaFerrari το 2018, και οι αξίες δημοπρασίας για αυτά τα αυτοκίνητα έχουν εκτοξευθεί.

Ακόμη και άλλοι ανταγωνιστές, όπως η Porsche με την παλαιότερη 918 και η Aston Martin με τη Valhalla, συμμετέχουν επίσης στην αγορά των υβριδικών supercars εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε περισσότερα: Πρόστιμο στην Cruise λόγω ελλιπούς αναφοράς σχετικά με ατύχημα

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι το W1, το οποίο στοχεύει σε αυτοκίνητα όπως η LaFerrari, δεν θα είναι καθόλου οικονομικό. Η McLaren ανακοίνωσε ότι το W1, το νεότερο από τα υβριδικά supercars της, θα ξεκινά από την εκπληκτική τιμή των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, με μόλις 399 μοντέλα να βρίσκονται σε παραγωγή.

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS