ΑρχικήSecurityAsk Silver: Νέο εργαλείο για εντοπισμό απατών

Ask Silver: Νέο εργαλείο για εντοπισμό απατών

Ένα νέο εργαλείο (Ask Silver), που βασίζεται στην τεχνολογία AI, κυκλοφόρησε για να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν πιθανές ψηφιακές απάτες.

Ask Silver απάτες

Το Ask Silver είναι ένα εργαλείο για το smartphone και αλληλεπιδρά με τους χρήστες μέσω του WhatsApp. Μόλις εγγραφούν, θα λάβουν ένα email με έναν QR code. Η σάρωση οδηγεί στο άνοιγμα μιας συνομιλίας WhatsApp.

Οι χρήστες θα πρέπει να στείλουν, σε αυτόν τον αριθμό, ένα στιγμιότυπο οθόνης του περιεχομένου που θέλουν να ελέγξουν (π.χ. ένα πιθανό phishing email, έναν ύποπτο σύνδεσμο, ένα μήνυμα κλπ). Το Ask Silver θα τους πει εάν είναι ασφαλές ή απάτη (Red Flag).

Δείτε επίσης: Εφαρμογές σε Google Play και App Store διευκόλυναν “pig butchering” απάτες

Το Get Safe Online, που συνεργάζεται με τους δημιουργούς του Ask Silver, λέει ότι εάν εντοπιστεί απάτη, το AI εργαλείο θα προτείνει βήματα για την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο και θα προσφέρει μια επιλογή για αυτόματη αναφορά της απάτης στις αρχές.

«Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή όπου οι απάτες είναι ολοένα και πιο περίπλοκες και οι απατεώνες έχουν μεγάλη εμπειρία, πρέπει να ενδυναμώσουμε τα άτομα με εργαλεία που ενισχύουν την επαγρύπνησή τους και τους επιτρέπουν να ζουν, να ψωνίζουν και να αγοράζουν χωρίς φόβο», δήλωσε ο ιδρυτής του Ask Silver, Alex Somervell.

Ο Somervell είπε ότι, μαζί με το Get Safe Online, ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

«Αυτό το φανταστικό νέο εργαλείο είναι επαναστατικό και συνιστούμε στους χρήστες να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν το Ask Silver στη λίστα επαφών τους στο WhatsApp. Είναι τόσο απλό στη χρήση και θα σας σώσει από απάτη».

Οι απάτες συνεχίζουν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη.

Δείτε επίσης: Meta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών

Μια πρόσφατη έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από τη Santander UK, έδειξε ότι εκατομμύρια Βρετανοί έχουν πέσει θύματα απατών (κυρίως στο διαδίκτυο) τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτές οι απάτες έχουν οδηγήσει σε απώλεια περίπου 16 δισεκατομμυρίων λιρών (21 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ask Silver: Νέο εργαλείο για εντοπισμό απατών

Τα θύματα διαδικτυακών απατών καλούνται, συνήθως, να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή να μεταφέρουν χρήματα σε απατεώνες. Αυτές οι απάτες μπορεί να κυμαίνονται από phishing emails και μηνύματα SMS έως ψεύτικους ιστότοπους που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται νόμιμες επιχειρήσεις. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της αυξημένης ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού για να μπορούν τα άτομα να αναγνωρίσουν και να αποφύγουν πιθανή απάτη, ενώ δείχνει και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τεχνολογικών εταιρειών και αρχών επιβολής του νόμου για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης.

Δείτε επίσης: Γιατί παρατηρείται αύξηση ειδοποιήσεων για απάτες πιστωτικών καρτών;

Η άνοδος των διαδικτυακών απατών είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής εποχής που ζούμε. Η ευκολία και η ανωνυμία του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για τους απατεώνες να στοχεύουν ανυποψίαστα θύματα. Αλλά δεν είναι μόνο τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το αυξανόμενο ζήτημα. Οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις υποφέρουν επίσης από τις επιπτώσεις της απάτης. Χρειάζεται προσπάθεια και επαγρύπνηση από όλους για να προστατευτούμε!

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS