Τα διαδικτυακά παιχνίδια έχουν γίνει παγκόσμιο χόμπι, προσελκύοντας εκατομμύρια παίκτες. Αλλά με την άνοδο των παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, των αγορών εντός παιχνιδιού και των ψηφιακών συλλεκτικών ειδών, οι λογαριασμοί παιχνιδιών έχουν γίνει επίσης πρωταρχικοί στόχοι για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ένας παραβιασμένος λογαριασμός μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια όχι μόνο της προόδου του παιχνιδιού σας και των ψηφιακών στοιχείων σας, αλλά και προσωπικών πληροφοριών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κλοπή ταυτότητας ή άλλες κακόβουλες δραστηριότητες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι gamers να ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές ασφαλείας, για να παραμένουν όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι.

Δείτε επίσης: Proteus Controller: Η Microsoft φέρνει ένα χειριστήριο για gamers με ειδικές ανάγκες

5 τρόποι για να προστατέψετε τους λογαριασμούς παιχνιδιών σας από χάκερ

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας δεν είναι μόνο ισχυροί αλλά και μοναδικοί. Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια, επειδή μπορούν εύκολα να μαντέψουν ή να σπάσουν από αυτοματοποιημένα εργαλεία. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι πολύπλοκος, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

Ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό και τις συσκευές σας

Μία ακόμη συμβουλή ασφαλείας για gamers. Η διατήρηση ενός ενημερωμένου λογισμικού—συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος, του προγράμματος περιήγησης και των εφαρμογών παιχνιδιών—είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας. Οι ενημερώσεις συχνά περιέχουν κώδικα για ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, οι οποίες, αν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να αφήσουν το σύστημά σας εκτεθειμένο σε κυβερνοεπιθέσεις

.

Δείτε ακόμα: Gamer Αγοράζει 4.000 ΜΗ-λειτουργικά Αντίγραφα του Alan Wake

Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας

Ο τακτικός έλεγχος του λογαριασμού παιχνιδιού σας για ασυνήθιστη δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε γρήγορα τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Αποφύγετε τη χρήση δημόσιου Wi-Fi για gaming

Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi είναι ανασφαλή και μπορούν να αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο για τους χάκερ που θέλουν να υποκλέψουν τα δεδομένα σας.

Κατεβάστε παιχνίδια από νόμιμες πηγές

Μία από τις βασικότερες συμβουλές ασφαλείας για τους gamers είναι να μην κάνουν λήψη αρχείων από μη επαληθευμένες ή ανεπίσημες πηγές. Είτε πρόκειται για παιχνίδι, κωδικούς εξαπάτησης ή πρόσθετα τρίτων, η λήψη από πειρατικούς ή αναξιόπιστους ιστότοπους αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης της συσκευής σας με ιούς ή κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε επίσης: Gaming & Κυβερνοασφάλεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας

Υιοθετώντας αυτές τις στρατηγικές για να προστατεύσετε τον λογαριασμό παιχνιδιών σας, θα αποφεύγετε τις απειλές στον κυβερνοχώρο και θα κρατάτε τα δεδομένα σας ασφαλή από τους χάκερ.

Πηγή: thecyberexpress