Η Microsoft παρουσιάζει σε προεπισκόπηση το ενιαίο API.NET για τεχνητή νοημοσύνη (AI) και παρέχει την υποψήφια έκδοση του .NET 9.

Δημοσίευσε επίσης μια υποψήφια έκδοση για το .NET 9.0, η οποία θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο. Η βιβλιοθήκη Microsoft.Extensions.AI προσφέρει ένα επίπεδο αφαιρέσεων για τη διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης με υπηρεσίες AI, επιτρέποντας στους δημιουργούς βιβλιοθηκών να εφαρμόσουν αυτές τις “αφαιρέσεις” ώστε οι προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε ένα τυπικό API. Παράλληλα, οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα API όταν απαιτείται.

Δείτε επίσης: Microsoft: Κατάχρηση file hosting υπηρεσιών για επιθέσεις BEC

Η Microsoft παρέχει υλοποιήσεις αναφοράς για το OpenAI, Azure AI inference και Ollama, αλλά κάποιοι προγραμματιστές εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητα της βιβλιοθήκης με άλλες βιβλιοθήκες, όπως η Azure OpenAI για .NET. Η προεπισκόπηση της βιβλιοθήκης Extensions.AI θα επεκταθεί μετά την κυκλοφορία του .NET 9, και οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να περιμένουν για να δουν αν αυτή η προσέγγιση θα αποκτήσει δημοτικότητα.

Το .NET 9 αναμένεται να κυκλοφορήσει στο .NET Conf, που θα διαρκέσει από 12 έως 14 Νοεμβρίου, και θα υποστηρίζεται για 18 μήνες, εστιάζοντας στις εγγενείς εφαρμογές και την απόδοση του cloud. Ο Steven Toub, συνεργάτης μηχανικός της Microsoft, περιέγραψε τις πολλαπλές βελτιώσεις απόδοσης στο .NET 9.

Διαβάστε περισσότερα: Η Microsoft επιβεβαιώνει Zero-Day στο Windows Management Console

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει τη νέα έκδοση C# 13, με έμφαση σε μικρές βελτιώσεις αντί για μεγάλες νέες δυνατότητες. Οι προγραμματιστές που είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τα νέα πλαίσια, όπως το MAUI και το Blazor, μπορεί να εκτιμήσουν την εστίαση στην ποιότητα.

Πηγή: devclass