Η ByteDance, η εταιρεία πίσω από την δημοφιλή εφαρμογή βίντεο TikTok, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων ασύρματων ακουστικών της, τα “Ola Friend”.

Τα ακουστικά αυτά επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν απευθείας με το chatbot γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (GenAI) της εταιρείας χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιούν το smartphone τους.

Αυτά τα ακουστικά, που είναι διαθέσιμα μόνο στην Κίνα, λειτουργούν ως ηχητικοί βοηθοί για ταξίδια, εκμάθηση αγγλικών, μουσική ή παρέα.

Δείτε επίσης: TikTok: Δικαστική ακρόαση ίσως αποφασίσει τη μοίρα του στις ΗΠΑ

Η ενεργοποίηση του chatbot γίνεται με τη φράση “Doubao Doubao”, που προέρχεται από την ονομασία της υπηρεσίας GenAI της ByteDance. Τα ακουστικά ζυγίζουν 6.6 γραμμάρια και διατίθενται σε τέσσερα χρώματα: μωβ, ασημί, μαύρο και λευκό, με τιμή 1,199 γιουάν (170 δολάρια ΗΠΑ). Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει και η αποστολή θα γίνει από τις 17 Οκτωβρίου.

Η ByteDance έχει εστιάσει στην ανάπτυξη GenAI μετά την κυκλοφορία του ChatGPT από την OpenAI το 2022, γεγονός που ενέτεινε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή Doubao είναι η πιο διαδεδομένη GenAI εφαρμογή στην Κίνα, με 47 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες

, ξεπερνώντας άλλες γνωστές εφαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα: Το Jimeng AI της ByteDance διαθέσιμο σε Android και iOS

Η ByteDance έχει επενδύσει σε τεχνολογία hardware από το 2019 και έχει αποκτήσει διάφορες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης. Στόχος είναι η αναβίωση των wearables μέσω εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης, με ανταγωνιστές όπως η Meta και η Snap να εστιάζουν σε έξυπνα γυαλιά.

Πηγή: scmp