Η OpenAI ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει διακόψει περισσότερες από 20 κακόβουλες καμπάνιες και παραπλανητικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: OpenAI: Hackers χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να επηρεάσουν τις εκλογές

Αυτή η δραστηριότητα περιλάμβανε τον εντοπισμό σφαλμάτων κακόβουλου λογισμικού, τη σύνταξη άρθρων για ιστότοπους, τη δημιουργία βιογραφιών για λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη δημιουργία εικόνων προφίλ που δημιουργήθηκαν από AI για ψεύτικους λογαριασμούς στο X.

Η OpenAI δήλωσε επίσης ότι διέκοψε τη δραστηριότητα που παρήγαγε περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζεται με εκλογές στις ΗΠΑ, τη Ρουάντα και σε μικρότερο βαθμό την Ινδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ότι κανένα από αυτά τα δίκτυα δεν προσέλκυσε viral δέσμευση ή διατήρησε το κοινό του.

Αυτό περιλάμβανε προσπάθειες που ανέλαβε μια ισραηλινή εμπορική εταιρεία με την επωνυμία STOIC (ονομάζεται επίσης Zero Zeno) που προκάλεσε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις εκλογές στην Ινδία, όπως είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως από τη Meta και το OpenAI νωρίτερα αυτόν τον Μάιο.

Δείτε ακόμα: OpenAI: Προηγμένο voice feature για αλληλεπίδραση με το ChatGPT

Μερικές από τις κακόβουλες καμπάνιες στον κυβερνοχώρο που επισημαίνονται από το OpenAI είναι οι εξής:

SweetSpecter: Ένας ύποπτος αντίπαλος με έδρα την Κίνα που αξιοποίησε τις υπηρεσίες του OpenAI για αναγνώριση με πληροφόρηση LLM, έρευνα ευπάθειας, υποστήριξη σεναρίων, αποφυγή ανίχνευσης ανωμαλιών και ανάπτυξη. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι διεξάγει ανεπιτυχείς προσπάθειες spear-phishing εναντίον υπαλλήλων του OpenAI για την παράδοση του SugarGh0st RAT.
Cyber ​​Av3ngers: Μια ομάδα που συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) χρησιμοποίησε τα μοντέλα της για να διεξάγει έρευνα σε προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές.
Storm-0817:

Ένας Ιρανός χάκερ χρησιμοποίησε τα μοντέλα του OpenAI, για να εντοπίσει σφάλματα κακόβουλου λογισμικού Android ικανό να συλλέγει ευαίσθητες πληροφορίες, να εργάζεται για να αποσπά προφίλ Instagram μέσω του Selenium και να μεταφράζει τα προφίλ του LinkedIn στα περσικά.

Αλλού, η OpenAI είπε ότι έλαβε μέτρα για τον αποκλεισμό πολλών κακόβουλων καμπανιών, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης επιρροής με την κωδική ονομασία A2Z και Stop News, λογαριασμών που παρήγαγαν περιεχόμενο σε αγγλική και γαλλική γλώσσα για μεταγενέστερη ανάρτηση σε διάφορους ιστότοπους και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Hackers παραβίασαν τον Press Account της OpenAI στο X

Το OpenAI είναι ένας κορυφαίος οργανισμός στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, γνωστός για τη δημιουργία εξελιγμένων μοντέλων γλώσσας και τεχνολογιών αυτόματης επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. Αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα, εστιάζοντας στην ασφαλή και υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση των προϊόντων του. Με πρωτοποριακά έργα όπως το GPT, το OpenAI ωθεί τα όρια του τι είναι δυνατόν στον τομέα της υπολογιστικής νοημοσύνης.

Πηγή: thehackernews