Το Μεξικό αντιπροσώπευε λίγο περισσότερο από το ήμισυ όλων των κυβερνοεπιθέσεων που αναφέρθηκαν στη Λατινική Αμερική το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Fortinet.

Δείτε επίσης: Η American Water κλείνει τις διαδικτυακές υπηρεσίες μετά από κυβερνοεπίθεση

Καθώς το Μεξικό διέρχεται μια ραγδαία έκρηξη, κατά την οποία οι εταιρείες στρέφουν την παραγωγή τους πιο κοντά στις πρωτογενείς αγορές τους, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο και τα οφέλη των κυβερνοεπιθέσεών τους.

Οι χάκερ στοχεύουν ολοένα και περισσότερο συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς για να αποκτήσουν περισσότερα λύτρα και χρησιμοποιούν επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα, ανέφεραν στελέχη στην παρουσίαση της μελέτης.

Το Μεξικό υπέστη 31 δισεκατομμύρια απόπειρες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ή το 55% αυτών στη Λατινική Αμερική, έδειξε η έκθεση.

Δείτε ακόμα: Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων το Φθινόπωρο, τρόποι προστασίας

Η Fortinet με έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνια υπολόγισε μια παγκόσμια έλλειψη 4 εκατομμυρίων επαγγελματιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων 1,3 εκατομμυρίων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και περίπου 500.000 στο Μεξικό.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει περισσότερες επιθέσεις από τη Βραζιλία λόγω της εγγύτητας και των εμπορικών του δεσμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στην παρουσίαση ο επικεφαλής της Fortinet στο Μεξικό, Jorge Miranda

.

Οι εταιρείες επεξεργασίας που σχετίζονται με το nearshoring στοχοποιούνται άμεσα από επιθέσεις ransomware για πολύ περισσότερα λύτρα, σημείωσε.

Ενώ τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου στο Μεξικό μπορεί να φαίνονται σαν μια επιβράδυνση από τα 94 δισεκατομμύρια επιθέσεις του όλο το 2023, ο Miranda τόνισε ότι το ποσοστό του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο παραμένει πολύ υψηλό.

Δείτε επίσης: Arkansas City: Κυβερνοεπίθεση σε εγκατάσταση επεξεργασίας νερού

Οι κυβερνοεπιθέσεις που πλήττουν και το Μεξικό, αποτελούν έναν αυξανόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό κόσμο του σήμερα. Πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες που στοχεύουν να παραβιάσουν, να κλέψουν ή να καταστρέψουν δεδομένα, συστήματα και δίκτυα υπολογιστών. Οι επιθέσεις αυτές μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες, επηρεάζοντας τόσο επιχειρήσεις όσο και ιδιώτες, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες, απώλεια προσωπικών δεδομένων και ζημία στην φήμη. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας και πρόληψης. Σημαντική είναι και η ευαισθητοποίηση των χρηστών γύρω από τις απειλές αυτές, ώστε να εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Πηγή: reuters