ΑρχικήinetΓενικός Εισαγγελέας πιέζει την Apple και τη Google στο να βοηθήσουν με...

Γενικός Εισαγγελέας πιέζει την Apple και τη Google στο να βοηθήσουν με τη καταπολέμηση των κλοπών

Security-fingerprint

Το κλέψιμο των iPhone έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα και κυρίως σε πόλης όπως η Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το Bloomberg, το iPhone είναι υπεύθυνο για τη πρώτη αύξηση, μετά από 20 χρόνια, της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, μάλλον κουράστηκε από τις τόσες πολλές κλοπές iPhone γι’ αυτό και έστειλε μια δημόσια επιστολή στον Tim Cook ρωτώντας γιατί η Apple δεν κάνει περισσότερα ώστε να σταματήσουν οι κλοπές.

Στην επιστολή έγραψε τα εξής:

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί εταιρείες που αναπτύσσουν εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα προϊόντα της Apple, δεν μπορούν να δημιουργήσουν και μια τεχνολογία όπου θα απενεργοποιεί τη λειτουργία των κλεμμένων συσκευών, με αποτελέσματα να εξαλειφθεί η επέκταση της μαύρης αγοράς στην οποία πωλούνται.

Ο Schneiderman έστειλε επίσης γράμματα στη Google, Microsoft και Samsung για το ίδιο θέμα. Στα γράμματά του υπενθύμισε στις εταιρείες τη δολοφονία ενός 26χρονου σεφ, το 2012, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Μανχάταν, τον οποίο σκότωσαν για το iPhone του. Ενώ υπήρχε ακόμη ένα περιστατικό το Φεβρουάριο όπου τρία άτομα μαχαιρώθηκαν την ώρα που μάλωναν για ένα iPhone.

Σε κάποιο σημείο στη δήλωσή του έγραψε ακόμα και ότι οι εταιρείες όπως η Apple και η Google δεν κάνουν κάτι διότι επωφελούνται από τις κλοπές.

Οι φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει πάνω σε έναν ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα προσθέσει σίγουρα ένα εξτρά επίπεδο ασφαλείας, ωστόσο μη περιμένετε ο Tim Cook να απαντήσει ανοιχτά στον Schneiderman σχετικά με τα σχέδια που έχει η εταιρεία του Cupertino για το μέλλον.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS