ΑρχικήinetΣτις συνδέσεις internet ζούμε ακόμα στις σπηλιές

Στις συνδέσεις internet ζούμε ακόμα στις σπηλιές

Η τάση gigabit είναι μεταδοτική σε παγκόσμιο επίπεδο και εμείς στην Ελλάδα ζούμε ακόμα στις σπηλιές, όπως φαίνεται. Η εταιρεία Free στην Γαλλία προσφέρει 1 Gbps σύνδεση οπτικής ίνας στην λογική τιμή των € 35 ($ 47.41). Και η Google προσφέρει στο Όστιν του Τέξας 1 Gbps σύνδεση στο internet επίσης σε μια λογική τιμή για τους συνδρομητές Ινών.

Η 1 Gbps σύνδεση στην Γαλλία έρχεται μόνο με 200 Mbps upload, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πολύ καλύτερα από ό, τι ο ανταγωνισμός προσφέρει στη χώρα αυτή, και λίγο πολύ παντού στον κόσμο. Και ας μην ξεχνάμε ότι η υπηρεσία αυτή χρεώνεται 35 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα με την προσέλευση της υπηρεσίας όλοι οι VDSL συνδρομητές θα αναβαθμιστούν σε μια σύνδεση 100 Mbps.

Στις ΗΠΑ, η AT & T έχοντας αντιληφθεί τον ανταγωνισμό της αγοράς και ιδιαίτερα από την «Google Fiber» ξεκινά τη δική της gigabit σύνδεση, και ενδεχόμενα θα προλάβει να βγει πρώτη στο αέρα πριν από τη Google , όπου η Fiber σύνδεσή της υποτίθεται ότι θα γίνει διαθέσιμη στο Austin του Τεξας στα μέσα του 2014.

Η ανακοίνωση της ΑΤ & Τ αναφέρει: «Η AT & T ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός 100 % ευρυζωνικού δικτύου Internet με ίνα στο Austin του Texas που θα προσφέρει ταχύτητες μέχρι 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Η AT & T σχεδιάζει να ξεκινήσει την παροχή «AT&T U-verse» με GigaPower, το γρηγορότερο Internet της πόλης στη διάθεση των καταναλωτών , μαζί με τις πιο προηγμένες υπηρεσίες τηλεόρασης, το Δεκέμβριο».

Στεφόμαστε εμείς εδώ πόσα δίνουμε το μήνα για μία φτωχή ADSL των 24 Mbps download/ 1 Mbps upload – και αν την πιάσει αυτή την ταχύτητα η γραμμή μας – και ναι, ζούμε ακόμα στις σπηλιές με αρκούδες.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS