ΑρχικήinetMercedes: Σύστημα πλοήγησης που «παντρεύει» βίντεο και γραφικά

Mercedes: Σύστημα πλοήγησης που «παντρεύει» βίντεο και γραφικά

Το σύστημα θα ενσωματωθεί σε μοντέλα παραγωγής από το 2015.

Ένα νέο σύστημα πλοήγησης θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στις 10 Οκτωβρίου στο συνέδριο InsideAR, το οποίο αφορά εφαρμογές «επαυξημένης πραγματικότητας». Το πρωτότυπο ονομάζεται In-Vehicle Infotainment System και βασίζεται στην «επαυξημένη πραγματικότητα», αφού εμφανίζει στην οθόνη του βίντεο από την περιοχή που βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο, προβάλλοντας πάνω στο βίντεο τις πληροφορίες πλοήγησης.

Το βίντεο προέρχεται από μία κάμερα στο αυτοκίνητο, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο ό,τι βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η εικόνα μεταφέρεται απευθείας στην οθόνη του συστήματος, στο ταμπλό του Ι.Χ., όπου προστίθενται με τη μορφή γραφικών οι πληροφορίες πλοήγησης.

Πέρα από το πόσο απέχει η επόμενη στροφή ή πόσο θα πρέπει να συνεχίσει ο οδηγός πάνω στον συγκεκριμένο δρόμο, οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν επίσης τα πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως τα γειτονικά βενζινάδικα ή εστιατόρια.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί πως, με την «επαυξημένη πραγματικότητα», η πλοήγηση θα γίνει πιο παραστατική και εύχρηστη για τον οδηγό. Τα πρώτα μοντέλα της μαζικής παραγωγής που θα ενσωματώνουν το σύστημα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2015, ενώ οι εκτιμήσεις της είναι πως μέσα στην επόμενη δεκαετία οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τα 2,1 εκατ. μονάδες.

Η Mercedes πειραματίζεται επίσης με μονάδες πλοήγησης οι οποίες προβάλλουν τις σχετικές οδηγίες απευθείας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ωστόσο, θεωρεί πως ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος ώστε τα συστήματα αυτά να είναι ασφαλή, αφού οι δοκιμές δείχνουν πως περισπούν την προσοχή του οδηγού.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS