ΑρχικήsecurityΤο exploit που εκμεταλλεύεται την ευπάθεια του Internet Explorer κυκλοφορεί ελεύθερα

Το exploit που εκμεταλλεύεται την ευπάθεια του Internet Explorer κυκλοφορεί ελεύθερα

Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ελάττωμα στην κατασκευή του Internet Explorer στις εκδόσεις 8 και 9 επιτρέπει στους hackers να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα. Μετά την ανακοίνωση ακολούθησε η κυκλοφορία ενός εργαλείου από την υπηρεσία Fix-It της Microsoft. Διαβάστε περισσότερα Προσοχή! έκτακτη επείγουσα ενημέρωση για τον Internet Explorer από την Microsoft.

Η εταιρεία βέβαια, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η ευπάθεια «θα μπορούσε» να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer που κυκλοφορούν (6, 7, 8, 9, 10, ακόμη και την έκδοση 11).

Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε ότι το exploit που μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο, γεγονός που το καθιστά εκατομμύρια χρήστες του browser της Microsoft Windows ευάλωτους σε επιθέσεις.

Η gHacks.net αναφέρει ότι ένας hacker με το συγκεκριμένο exploit μπορεί να αποκτήσει τα ίδια προνόμια με τον συνδεδεμένο χρήστη.

Η Microsoft για άλλη μια φορά φαίνεται να μην ασχολείται όσο χρειάζεται για την ασφάλεια των χρηστών της. Το Windows Update, δεν περιέχει καμία ενημέρωση που διορθώνει το κενό ασφαλείας στον Browser της.

Ας ελπίσουμε ότι στις 8 Οκτωβρίου, με τις καθιερωμένες ενημερώσεις θα διορθώσει την ευπάθεια.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS