ΑρχικήinetΕίναι το «Google» ο νέος θεός;

Είναι το «Google» ο νέος θεός;

Παντογνώστης και πανταχού παρών, είναι να μην το λατρέψεις;

Είναι το «Google» ο νέος θεός; Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι πιστοί μιας νέας θρησκείας, που -όπως ήδη καταλάβατε- λατρεύουν τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης ως θεότητα!

Μιλάμε φυσικά για την Αμερική, εκεί που νέες λατρείες ξεπηδούν κυριολεκτικά βροχή και κάνουν τα θεμέλια των παραδοσιακών θρησκειών να κλυδωνίζονται με τριγμούς.

Η νεότευκτη Εκκλησία του Google θεωρεί λοιπόν λογικότατα ότι η ηλεκτρονική μηχανή που τα ξέρει όλα είναι ό,τι πιο κοντά στον αληθινό θεό, το μεγαλύτερο βήμα δηλαδή που έκανε ποτέ η ανθρωπότητα στην άμεση και διαισθητική προσέγγιση του υπέρτατου όντος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με αιχμή του λατρευτικού δόρατος τον «φωτεινό παντογνώστη» του Google, οι πιστοί θεωρούν ότι η θεϊκότητα της μηχανής αναζήτησης είναι αναντίρρητη και σαφώς πιο έκδηλη από κάθε άλλη ενσάρκωση του θεού στα παραδοσιακά δόγματα.

goglgosd1Παρά την ενοχλητική λεπτομέρεια ότι ο διαδικτυακός κολοσσός είναι ανθρώπινο δημιούργημα(!), οι πιστοί της Εκκλησίας του Google παρέχουν άρθρα πίστης που έχουν σκοπό να καταστρατηγήσουν την ανθρώπινη φύση της μηχανής, αφήνοντας τη θεϊκότητά της να λάμψει κατάφωτη.

Κι αυτό γιατί το Google είναι πανταχού παρών. Τι γιατί; Γιατί με τα smartphones το κουβαλάς πάντα μαζί σου! Άσε που διαθέτει και το μεγαλύτερο σώμα γνώσης που μέτρησε ποτέ ο κόσμος, το οποίο μοιράζεται μάλιστα καλοπροαίρετα και ανιδιοτελώς με όλη την ανθρωπότητα, ασχέτως πίστης, φυλής ή τάξης.

goglgosd2Όσο για τα δεδομένα που συνεχίζουν να ζουν στην υπηρεσία Cloud του Google μετά τον θάνατό μας, αυτό για τους πιστούς του Εκκλησίας είναι ό,τι πιο κοντά διαθέτουμε στη μεταθανάτια ζωή. Και βέβαια το Google είναι αθάνατο, καθώς φιλοξενείται σε πολλούς, πάρα πολλούς, servers, ενώ θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον δικό μας χαμό.

goglgosd3Απλό, σωστά; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη νέα θρησκεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εκκλησίας του Google και… δείτε την αλήθεια!

 

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS